Drob de pui cu legume - NUTRIPORTIA
Azi pregatim impreuna o reteta delicioasa, perfecta pentru masa de Paste dar si pentru o masa savuroasa in orice zi din saptamana – Drob de pui cu legume!
MASĂ PENTRU: 8
GATA ÎN: 80 de minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
- 1kg carne de pui – pulpa dezosata, piept, ficatei
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa alba
- 4 linguri boabe de porumb
- 4 linguri mazare
- 4 linguri morcovi
- 3 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 2 oua proaspete
- 4 oua fierte
- 2 linguri MAGGI Felul Doi
Cum prepari?
Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite. O rumenim in putin ulei de masline, la foc mediu, amestecand des. Cand carnea e rumenita, adaugam ceapa alba taiata marunt. Le calim impreuna 2-3 minute. Condimentam cu Maggi Felul Doi dupa gust. Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi dam totul prin blender sau masina de tocat carne.
Intre timp, intr-o alta tigaie, calim ceapa verde, usturoiul verde, porumbul, mazarea, morcovii, pana legumele sunt moi, dar raman al dente.
Adaugam legumele peste carnea data prin masina. Adaugam cele 2 oua proaspete, amestecam.
Punem jumatate din compozitie in tava pentru chec, punem deasupra 4 oua fierte, acoperim cu restul de compozitie.
Dam totul la cuptorul incins la 180°C timp de 40-45 minute sau pana drobul e frumos rumenit.
Reteta de Drob de pui cu legume este foarte usor de preparat si va fi pe gustul intregii familii! La capitolul paine, am folosit o paine cu faina integrala si maia naturala, facuta in casa sau de la brutariile artizanale. La capitolul salata avem pur si simplu o salata de verdeturi, stropita cu putin ulei de masline si otet, sare si pipier. Simplu, colorat si bun! Afla mai multe despre NUTRIPORTIA!