Quiche cu ciuperci și legume este foarte ușor de preparat și este o rețetă excelentă pentru o cină originală și sănătoasă alături prieteni și familie.
Timp de pregătire: 60 minute
Număr porții: 6
Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 linguriță oregano uscat
Pentru umplutură:
- 4,5 ciuperci
- 3,4 linguri mazăre din conservă
- 2,3 flori de broccoli fierte
- 1/2 zucchini
- 50 gr brânză proaspătă
- 4 ouă
- 100 ml smântână (30%)
- 100 ml lapte
- Oregano/sare/piper/boia afumată dupa gust
Mod de preparare:
- Aluatul: Faina se amestecă cu oregano. Se taie cubulețe untul rece și se freacă între degete cu făina până ajunge la consistența nisipului. Se adaugă apă rece câte puțin și se strânge cu mâinile până se formează un aluat. Se dă aluatul la frigider pentru 20-30 minute.
- Între timp se taie ciupercile, zucchini și se pun într-un bol mare. Se adaugă mazărea, broccoli (și alte legume dacă aveți rămase prin frigider), brânza și ouăle bătute, smântâna și laptele. Se condimentează după gust cu oregano, piper, sare, paprika afumată (eu nu am pus sare).
- Se lasă umplutura deoparte și se scoate aluatul de la rece. Se întinde în forma rotundă, sau de forma tăvii pe care o folosiți. Se pune în tavă și se taie surplusul de aluat. Se încinge cuptorul la 180 de grade.
- Înainte de a pune quiche-ul la cuptor, puneți umplutura peste aluat. Coaceți pentru 35-40 de minute. Se servește cald sau rece.
Poftă bună!
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 181 kcal | 15.7 g | 10.6 g | 5.9 g |
Per porție (~200 g) | 350.2 kcal | 30.4 g | 20.4 g | 11.3 g |