Clătită din spanac, umplută cu avocado, cașcaval și roșii

Rețetă de la Andreea @theflavourcorner
clatita din spanac

Timp de preparare: 15 min
Porții: 2-3

Ingrediente:

  • 2 ouă;
  • 60 ml lapte;
  • 40 g făină de ovăz;
  • 50 g spanac proaspăt;
  • Ulei de măsline pentru uns tigaia;
  • Un praf de sare (în funcție de vârsta copilului, sub 2 ani nu se adaugă sare);
  • Pentru umplutură eu am folosit cașcaval, roșii și avocado stropit cu zeamă de lămâie;
  • Susan negru pentru decor;
  • Verdețuri de provance;

 

Mod de preparare:

  • În vasul robotului de bucătărie am pus ouăle, laptele, spanacul și făina de ovăz. Am mixat până am obținut o compoziție omogenă.
  • Am uns o tigaie antiaderentă cu ulei de cocos, apoi am lasă-o să se încingă.
  • Am turnat jumătate din compoziție în tigaie, apoi am rotit ca să se distribuie uniform.
  • Am copt la foc mic, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
  • Din cantitățile de mai sus, am obținut 2 clătite.
  • Eu le-am umplut cu cașcaval răzuit, roșii și avocado stropit cu zeamă de lămâie, am presărat verdețuri de provence și puțin susan negru. 

 

Poftă bună!

Valori nutriționale kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 137 kcal 9.9 g 7.7 g 7.6 g
Per porție (~230g) 313.6 kcal 22.7 g 17.7 g 17.3 g