Timp de preparare: 15 min
Porții: 2-3
Ingrediente:
- 2 ouă;
- 60 ml lapte;
- 40 g făină de ovăz;
- 50 g spanac proaspăt;
- Ulei de măsline pentru uns tigaia;
- Un praf de sare (în funcție de vârsta copilului, sub 2 ani nu se adaugă sare);
- Pentru umplutură eu am folosit cașcaval, roșii și avocado stropit cu zeamă de lămâie;
- Susan negru pentru decor;
- Verdețuri de provance;
Mod de preparare:
- În vasul robotului de bucătărie am pus ouăle, laptele, spanacul și făina de ovăz. Am mixat până am obținut o compoziție omogenă.
- Am uns o tigaie antiaderentă cu ulei de cocos, apoi am lasă-o să se încingă.
- Am turnat jumătate din compoziție în tigaie, apoi am rotit ca să se distribuie uniform.
- Am copt la foc mic, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
- Din cantitățile de mai sus, am obținut 2 clătite.
- Eu le-am umplut cu cașcaval răzuit, roșii și avocado stropit cu zeamă de lămâie, am presărat verdețuri de provence și puțin susan negru.
Poftă bună!
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 137 kcal | 9.9 g | 7.7 g | 7.6 g |
Per porție (~230g) | 313.6 kcal | 22.7 g | 17.7 g | 17.3 g |