Sort by

Educatie alimentara

Angajamentul nostru: Responsabilizarea parintilor, a celor care au grija de copii si a profesorilor, pentru a incuraja comportamente sanatoase in randul copiilor

Alimentatia corecta si practicile alimentare in primele 1 000 de zile de viata, de la momentul conceptiei si pana la varsta de doi ani, pun bazele sanatatii si bunastarii pentru toata viata. Prin urmare, este important ca mamele sa formeze obiceiuri alimentare sanatoase pentru ele si copiii lor.

Obiectivul nostru in 2016

In curs de realizare: Sa oferim o educatie alimentara pentru parinti si pentru cei care au grija de copii, in ceea ce priveste importanta primelor 1 000 de zile de viata (de la momentul conceptiei pana la varsta de doi ani a copilului), inclusiv alimentatia mamelor in timpul sarcinii si promovarea alimentatiei la san drept cel mai bun start in viata.

Progresele inregistrate pana in prezent

Dorim sa incurajam comportamentele sanatoase in randul copiilor si familiilor, prin intermediul a trei programe, fiecare cu un obiectiv specific. Desi toate trei au aceleasi obiective generale, fiecare program este diferit ca dimensiune, domeniu de aplicare si abordare si este oferit prin diferite canale ce vizeaza grupe specifice:

  • Programul Nestlé „Start Healthy Stay Healthy”, care educa parintii cu privire la importanta alimentatiei in primele 1 000 de zile de viata ale copilului;
  • Programul global „Nestlé Healthy Kids” (Copii sanatosi in intreaga lume), dedicat responsabilizarii profesorilor si a copiilor in privinta educatiei alimentare si a promovarii unor stiluri de viata sanatoase in mediul scolar si
  • Programul „United for Healthier Kids” (Uniti pentru copii mai sanatosi), care incurajeaza comportamentele mai sanatoase in randul copiilor, prin implicarea parintilor si a partenerilor.

Programul Nestlé „Start Healthy Stay Healthy First 1000 Days Nutrition” (Incepe sanatos, ramai sanatos cu primele 1 000 de zile de alimentatie) este un curs antrenant de e-learning, creat de oameni de stiinta din domeniul nutritiei si bazat pe ultimele descoperiri stiintifice si date privind sanatatea publica. Acest curs ajuta mamele sa inteleaga ce sa dea copiilor, cum sa le dea si de ce primele 1 000 de zile sunt cruciale pentru sanatatea viitoare a copiilor lor. Pana la sfarsitul anului 2016, programul era derulat in peste 40 de piete si ajunsese la 55 de milioane de persoane prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa.

Programul nostru global „Nestlé Healthy Kids” ajuta copiii si adolescentii sa aiba o alimentatie corecta si echilibrata si o hidratare sanatoasa, printr-un stil de viata activ. Cu ajutorul profesorilor, acestia invata bazele nutritiei si capata sfaturi practice cu privire la obiceiurile corecte de a manca si a bea. Cadrul programului este flexibil, lasand loc scolilor sa il adapteze la nevoile specifice legate de sanatate si nutritie ale comunitatilor lor. Odata cu noile programe instituite in Gabon si teritoriile palestiniene, suntem astazi prezenti in 84 de tari.

De asemenea, am creat programul „United for Healthier Kids”, un program de pionierat, comprehensiv, bazat pe date stiintifice, prevazut a se derula, in principal, in media sociale. Prin implicarea partenerilor publici si privati de la nivel local, se intentioneaza ca programul sa ofere parintilor cu copii sub varsta de 12 ani noi instrumente pentru a inspira si facilita schimbarea comportamentala. In ultimii doi ani, „United for Healthier Kids” a atras peste 170 de milioane de parinti si in acest moment se deruleaza in 10 tari.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2018: Vom mentine programele globale existente „Nestlé Healthy Kids”, in timp ce vom masura impactul acestora asupra copiilor, pe baza a cinci obiective stabilite la nivel global: sa consume alimente nutritive si diverse; sa gestioneze portiile; sa aleaga apa; sa se joace si sa fie activi si sa mentina obiceiurile unei igiene corecte.

Pana in 2020: Vom sprijini 50 de milioane de copii prin programele noastre de educatie alimentara si schimbare comportamentala; un obiectiv important catre tinta noastra superioara pentru 2030.