Inovatia biomedicala

Angajamentul nostru: Dezvoltarea unei stiinte biomedicale, pentru a obtine produse care sa promoveze sanatatea, alimentatia personalizata si solutiile digitale

Divizia Nestlé Health Science (NHSc) se implica in cresterea rolului terapeutic al nutritiei. Terapiile noastre nutritionale se bazeaza pe cercetari stiintifice solide si pe o intelegere profunda a consumatorilor si furnizorilor de servicii medicale. Rezultatele acestor cercetari si a intelegerii profunde vor facilita interventiile mai rapide, obtinerea de dovezi clinice si crearea unui canal de inovare bazat pe date stiintifice, pentru a combate nevoi nesatisfacute si insuficient deservite.

Progresele inregistrate pana in prezent

Nestlé ofera o gama de produse alimentare speciale, destinate sa raspunda nevoilor oamenilor a caror stare de sanatate sau ale caror necesitati nutritionale specifice sunt legate de inaintarea in varsta. Pentru a sprijini consumatorii de-a lungul vietii, am creat noi domenii de activitate dedicate terapiilor inovatoare. NHSc urmareste sa elaboreze metode stiintifice de imbunatatire a sanatatii prin alimentatie, in timp ce divizia Nestlé Skin Health ofera solutii fundamentate stiintific pentru piele, par si unghii.

  • Solutiile noastre nutritionale, bazate pe date stiintifice, de sustinere a imbatranirii in conditii de sanatate, includ branduri importante cum ar fi Boost, Meritene, Nutren Senior si Sustagen. De asemenea, am studiat 14 000 de persoane din 10 tari pentru a intelege, la nivel global, atitudinile, starea de sanatate si obiceiurile consumatorilor cu varsta de peste 50 de ani.
  • Pentru a combate disconfortul digestiv legat de alimentatie si sindromul colonului iritabil (Irritable Bowel Syndrome – IBS), NHSc a lansat Low FODMAP pentru a oferi consumatorilor si cadrelor medicale informatii privind dietele care elimina hidratii de carbon cu catena scurta, care nu sunt usor absorbiti in intestinul subtire. Bautura ProNourish produsa de noi faciliteaza respectarea acestor diete de catre consumatori.
  • Sprijinim compania americana Accera in finantarea studiilor clinice pentru Axona, un aliment prescris de medic pentru pacientii care prezinta un grad scazut sau mediu al bolii Alzheimer, si am initiat studii clinice pentru Vitaflo, o bautura nutritionala care poate imbunatati controlul convulsiilor la copii.
  • NHSc a cofinantat instrumentul CoMiSS, pentru a ajuta personalul de asistenta medicala primara sa recunoasca simptomele alergiei la proteinele din laptele de vaca (Cow’s Milk Protein Allergy – CMPA) si sa intervina mai repede. De asemenea, NHSc a inceput o colaborare cu compania franceza DBV Technologies, pentru a dezvolta un instrument bazat pe testarea cutanata patch, pentru diagnosticarea CMPA la sugari.
  • Pentru a ajuta persoanele grav bolnave si pe cele mai in varsta care sufera de malnutritie sau care au dificultati de inghitire, NHSc colaboreaza cu GE Healthcare pentru dezvoltarea de sisteme de management integrate care sa imbunatateasca alimentatia in timpul terapiei intensive. De asemenea, am lansat doua resurse online care sa ajute pacientii sa treaca la hranirea artificiala acasa, continuand totusi sa duca o viata normala.

Datele obtinute de la senzori si dispozitive in viata noastra de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile, portabilele si casele „inteligente”, ne pot ajuta sa intelegem alimentatia si activitatea noastra si ne ghideaza catre un stil de viata mai sanatos. Obiectivul nostru pe termen lung este sa imbinam aceste tehnologii din ce in ce mai conectate cu progresele importante ale stiintei nutritiei, pentru ca mentinerea sanatatii sa devina mai personala si de a ajuta oamenii sa inteleaga propria stare nutritionala, propriul stil de viata, mediul si mostenirea lor genetica.

Institutul Nestlé pentru Stiintele Sanatatii a inceput o colaborare cu Centrul Samsung pentru Strategie si Inovare (Samsung Strategy and Innovation Center – SSIC) in domeniul cercetarii, pentru a utiliza puterea combinata a stiintei nutritiei si a tehnologiilor digitale de detectie. Impreuna vor oferi persoanelor si familiilor recomandari personalizate cu privire la alimentatie, stil de viata si stare fizica, prin intermediul unei platforme digitale unice privind sanatatea. Primele experiente sunt programate sa inceapa in primele luni ale anului 2017.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2020: Vom dezvolta noi solutii nutritionale de interventie, bazate pe studii si profiluri de diagnostic. Aceste programe vor viza zone cheie, cum ar fi metabolismul, sanatatea gastrointestinala si a creierului, imbatranirea in conditii de sanatate, sanatatea pielii si animalele de companie.

Pana in 2020: Vom dezvolta profiluri nutritionale digitale care sa calculeze aportul de nutrienti si sa ofere recomandari privind echilibrul nutritional, in cadrul unui instrument comprehensiv, pentru a ajuta persoane si familii sa aiba o viata mai fericita si mai sanatoasa.