Sort by

Politicile in domeniul apei si gestionarea

Angajamentul nostru: sa promovam politici eficace in domeniul apei si economisirea resurselor de apa

Apa este o resursa comuna. Suntem cei mai in masura sa o protejam daca vom colabora cu toti cei interesati. De aceea, ne angajam in initiative de promovare de inalta tinuta, astfel incat sa putem avea un impact pozitiv asupra problemelor globale in domeniul apei.

Obiectivele noastre in 2016

Pana in 2016: Continuarea crearii parteneriatului public-privat al organizatiei Grupul Resurselor de Apa 2030 (2030 Water Resources Group), adaugand inca doua tari in fiecare an, precum si continuarea elaborarii si publicarii Catalogului Global de Bune Practici.

Pana in 2016: Sprijinirea aparitiei Instructiunii CEO Water Mandate pentru companii cu privire la respectarea drepturilor omului la apa si salubrizare si testarea-pilot a Instructiunii in cadrul evaluarii noastre asupra resurselor de apa in pietele selectate.

Pana in 2016: Sprijinirea Consiliului Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila (World Business Council for Sustainable Development – WBCSD) in obtinerea a 50 de semnaturi pentru garantarea accesului la apa potabila, salubrizarii si igiena (WASH Pledge).

Pana in 2016: Initierea procesului de introducere a standardului international de gestionare a apei, elaborat de Alianta pentru Gestionarea Apei (Alliance for Water Stewardship – AWS), prin implementarea acestuia in cel putin cinci locatii.

Pana in 2016: Cooperarea cu Platforma de initiative durabile in agricultura (Platforma SAI) si cu Laboratorul pentru produse alimentare durabile (Sustainable Food Lab – SFL) in vederea implementarii initiativei de colaborare in domeniul evaluarii si reducerii riscurilor legate de apa, in cel putin o zona de aprovizionare cu materii prime din agricultura.

Rezultate obtinute pana acum

In prezent detinem presedintia Grupul Resurselor de Apa 2030, o colaborare intre sectorul public, sectorul privat si cel al societatii civile, care vizeaza solutii privind aspectele de cerere si oferta in zonele cu deficit de apa, pana in anul 2030.

Sprijinim angajamentul Consiliului Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila de a asigura accesul la apa potabila sigura, salubrizare si igiena (WASH) pentru toti angajatii. Pentru a garanta respectarea WASH Pledge, realizam o autoevaluare continua in unitatile noastre, identificand si corectand deficientele prin planuri de masuri. Pana in prezent, 43 de semnatari au aderat la WASH Pledge, asigurand accesul la apa si salubrizare pentru 2,5 milioane de angajati. De asemenea, am sprijinit WBCSD in realizarea obiectivului de a atinge un numar de 50 de semnatari ai WASH Pledge pana in 2016.

In 2016, impreuna cu 19 companii si organizatii de mediu, Nestlé a devenit membru fondator al platformei de colaborare in cadrul masurilor privind apa din California (California Water Action Collaborative – CWAC), o platforma pentru partile interesate sa colaboreze in proiecte destinate imbunatatirii securitatii apei in California, pentru populatie, intreprinderi, agricultura si natura. Ne-am implicat in doua proiecte ale CWAC, pentru a stabili modul in care reabilitarile la scara larga pot creste rezervele de apa, precum si intr-o colaborare pentru identificarea modului in care sectorul privat poate sprijini masuratorile, gestionarea si gospodarirea necesare.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2017: Sprijinirea Institutului Mondial pentru Resurse (World Resources Institute – WRI) in elaborarea unei metodologii de evaluare din surse deschise pentru a stabili „Costul sustenabil al apei”.

Pana in 2020: Continuarea crearii parteneriatului public-privat al organizatiei Grupul Resurselor de Apa 2030, prin adaugarea a inca unei tari pe an.

Pana in 2020: Sprijinirea in mod activ a dezvoltarii retelelor locale CEO Water Mandate, in cel putin trei piete Nestlé.

Pana in 2020: Continuarea sprijinului acordat Aliantei pentru Gestionarea Apei in implementarea standardului acesteia in cinci noi locatii.

Pana in 2020: Aplicarea noului instrument de evaluare a nivelului de exploatatie agricola si de captare, creat de Platforma SAI, in cel putin cinci locatii de aprovizionare cu materii prime din agricultura.