Accesul la alimente sigure, nutritive și accesibile ca preț

Accesul la alimente sigure și la o alimentație bogată în nutrienți este un drept fundamental al omului.
Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite estimează că până la 828 de milioane de oameni sunt afectați de foame.
Pe fondul creșterii continue a populației globale, care se estimează că va ajunge la 10 miliarde de persoane până în 2050, această problemă va rămâne o provocare majoră. Datorită prezenței noastre globale, portofoliului extins și expertizei în cercetare și dezvoltare, suntem bine poziționați pentru a contribui la abordarea acestor provocări, aducând diete gustoase și echilibrate la îndemâna a miliarde de oameni.
Ne concentrăm eforturile pe inovația în produse, prin crearea de alimente de bază accesibile, îmbogățite cu micronutrienți, și prin aplicarea unor ghiduri clare privind profilul nutrițional al produselor noastre.
Combaterea foametei și malnutriției în cazul generațiilor viitoare
Alimentație mai accesibilă prin inovație
Mai mult de jumătate din populația globală supraviețuiește cu 2, până la 10 dolari pe zi, așadar, o parte din activitatea noastră de cercetare și dezvoltare se concentrează pe crearea de produse la prețuri accesibile, îmbogățite cu micronutrienți. Deoarece deficiențele nutriționale pot varia geografic, reflectând diferite obiceiuri alimentare, factori istorici, culturali și religioși și circumstanțe socio-economice, este vital să ne asigurăm că astfel de nutrienți sunt relevanți la nivel local.
Un alt aspect important este reducerea „decalajului de proteine” – aceasta se referă la cererea de proteine care depășește oferta sau, la cazul în care este disponibil, însă inaccesibil pentru comunitățile locale. Contribuim implicându-ne oamenii de știință pentru a ajusta procesele și rețetele și folosind materii prime locale pentru a dezvolta produse inovatoare pe bază de proteine vegetale accesibile, care ajută, de asemenea, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG).

Principalele noastre acțiuni
- Sprijinim anual 50 de milioane de copii să adopte diete echilibrate și un stil de viață sănătos prin programul Nestlé for Healthier Kids, până în 2030;
- Vom explora în continuare legăturile dintre agricultura regenerativă și nutriția îmbunătățită;
- Ne angajăm să reducem la jumătate risipa alimentară în operațiunile noastre până în 2030 și să accelerăm acțiunile pentru atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă SDG 12.3, contribuind la reducerea pierderilor și risipei alimentare de-a lungul lanțului nostru valoric;
- Vom ghida consumatorii către o dietă echilibrată: Nestlé își va consolida marketingul responsabil pentru produsele de răsfăț, în special cele din categoriile ciocolată și înghețată;
- Vom asigura ca toate produsele de ciocolată și înghețată destinate copiilor să conțină cel mult 110 kilocalorii pe porție, iar toate produsele din aceste două categorii destinate consumului multiplu vor avea indicații clare privind porția, pe partea din față a ambalajului, acolo unde legislația locală permite;
- Aceste modificări vor fi implementate complet în următorii trei ani, începând cu primăvara anului 2024 în Regatul Unit, unde Nestlé va oferi ghiduri vizuale mai intuitive privind porția pe ambalajele produselor de ciocolată;
- Aceste măsuri se adaugă deciziei Nestlé de a restricționa voluntar marketingul produselor de ciocolată, înghețată și băuturi cu adaos de zaharuri destinate copiilor sub 16 ani, decizie care a intrat în vigoare la începutul lunii iulie 2023. Nestlé este una dintre puținele companii care au o politică ce limitează marketingul către copiii sub 16 ani.
Combaterea deficienței de fier în Pakistan
În Pakistan, unde jumătate dintre copii suferă de deficiență de fier, am lansat Bunyad Iron+, o băutură accesibilă pe bază de lactate, îmbogățită cu o nouă sursă de fier, care este de trei ori mai bine absorbită de organism comparativ cu sursele existente.
Ajutăm copiii să ducă o viață mai sănătoasă
Nestlé for Healthier Kids își propune să promoveze, la nivel global, conștientizarea importanței alimentației sănătoase. Programul se concentrează pe combaterea malnutriției, dar evidențiază și riscurile supraponderabilității și afecțiunile cronice asociate obezității. Cercetările sale arată că, în China, copiii consumă doar 16% din cantitatea recomandată de lactate; 30% dintre copiii din Rusia nu consumă legume zilnic; iar 16% dintre copiii din Statele Unite sar peste masa de prânz, pierzând astfel vitamine și minerale esențiale.
O rețea globală de cercetare și dezvoltare
Rețeaua noastră de cercetare și dezvoltare (R&D) cuprinde 23 de locații la nivel mondial, unde oamenii noștri de știință colaborează cu universități de prestigiu și start-up-uri pentru a crea soluții nutriționale mai accesibile și sustenabile. Centrul nostru de R&D pentru nutriție accesibilă din Abidjan, Coasta de Fildeș, joacă un rol esențial în dezvoltarea de alimente adaptate nevoilor populațiilor vulnerabile din Africa Subsahariană – în special din Coasta de Fildeș, Kenya, Nigeria, Senegal și Africa de Sud. Aici activează tehnologii alimentari, oameni de știință și ingineri specializați în inovații în domeniul cerealelor, lactatelor, gustărilor și băuturilor.
Deficiențele în materie de micronutrienți au un cost teribil asupra sănătății. Anemia generată de un deficit de fier afectează dezvoltarea fizică și mentală a milioane de copii. Pentru mine, nimic nu este mai satisfăcător decât munca pe care o facem pentru a îmbunătăți produsele noastre la prețuri accesibile, cu micronutrienți esențiali, cum ar fi fierul, iodul, vitamina A și zincul.