Sort by

De ce a fost lansat boicotul împotriva Nestlé?

În anii 1970, scăderea procentului de mame care alăptează a determinat o serie de organizații să ridice preocupări legate de practicile de marketing ale producătorilor de înlocuitori ai laptelui matern - inclusiv Nestlé - în țările în curs de dezvoltare.

Acest lucru a dus la lansarea, în 1977, a unui boicot al produselor noastre în Coaliția de acțiune pentru preparatele pentru sugari, în Statele Unite. Acest boicot a fost abandonat în 1984.

De ce boicotul din US a fost abandonat?

În 1981, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a adoptat un set de recomandări pentru statele membre de a reglementa marketingul înlocuitorilor de lapte matern, a biberoanelor și a tetinelor. Acesta este cunoscut sub numele de "Cod OMS (pdf, 128Kb)”. Citiți mai multe despre Cod.

Multe țări în curs de dezvoltare nu au implementat Codul integral. Astfel, în 1982, am devenit primul producător care a introdus politica proprie, extrasă din Codul OMS , pentru a reglementa modul în care am comercializat înlocuitori de lapte matern în țările în curs de dezvoltare. Am revizuit această politică în 1984, după consultări cu părțile interesate, inclusiv cu OMS, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și organizațiile societății civile.

Ca urmare a acestui fapt, boicotul SUA împotriva noastră a fost abandonat.

Ne străduim să îmbunătățim în mod continuu practicile noastre și am revizuit și am consolidat politica noastră (pdf, 1.67Mb) de mai multe ori de când a fost adoptată, pe baza experienței practice și a evoluțiilor din recomandările OMS.

Mai există activități de boicot în ziua de azi?

Da. În 1988, un grup de organizații din Regatul Unit a lansat un nou boicot împotriva noastră, care este în desfășurare, în ciuda faptului că Codul OMS a fost astfel implementat de guvernele naționale peste tot în lume.

Ca urmare a includerii noastre în indicele de investiții responsabil FTSE4Good în 2011, bisericile reformate Unite au retras sprijinul pentru boicot. O serie de alte părți interesate importante au încetat boicotul acordul, inclusiv Sinodul General al Bisericii Angliei, Colegiul Regal al Moașelor și Comitetul metodist de investiții etice. Citiți mai multe despre FTSE4Good.

Ce trebuie să fac dacă vreau să ridic o problemă?

Dacă aveți nelămuriri legate de practicile noastre de marketing al înlocuitorilor de lapte matern, vă încurajăm să le comunicați către noi astfel încât să putem continua să îmbunătățim aceste practici.