Sort by

Care este natura relației dintre Nestlé și L'Oréal?

Participarea Nestlé la L'Oréal a fost benefică pentru ambele companii timp de mulți ani. L'Oréal știe că are sprijinul deplin al celor mai mari doi acționari, Nestlé și familia Bettencourt, în timp ce Nestlé a beneficiat de rentabilitate foarte bună a investiției sale pe termen lung. În plus, Nestlé și L'Oréal au beneficiat de cooperarea lor prin două asociații în participațiune de succes - Galderma și Laboratoires Innéov, precum și de eforturi comune în domeniul cercetării.

Termenii acordului dintre Nestlé și familia Bettencourt sunt publici. Principalii termeni sunt că părțile nu își pot majora participația la L'Oréal în timpul vieții doamnei Liliane Bettencourt și la șase luni după aceea. Începând cu data de 29 aprilie 2009, părțile au obținut libertatea de a-și vinde acțiunile, fiecare dintre acestea acordând celeilalte un prim drept de refuz până la 28 aprilie 2014. După această dată, Părțile sunt libere să ofere acțiunile oricărei terțe părți.

După anunțarea vânzării pentru anularea a 48,5 milioane acțiuni L'Oréal către L'Oréal în data de 11 februarie 2014, dreptul de proprietate al Nestlé în L'Oréal a scăzut de la 29,4% la 23,29%. Dreptul de proprietate al familiei Bettencourt a crescut de la 30,6% la 33,31%. Numărul reprezentanților Nestlé în consiliul de administrație al L'Oréal a fost ajustat de la 3 la 2.

La data de 15 februarie 2018, Nestlé a făcut următoarea declarație de presă: „Angajamentul nostru în L'Oréal continuă să fie o investiție importantă pentru noi și ne vom dedica în continuare companiei care ne-a oferit rezultate foarte bune de-a lungul anilor. Avem încredere deplină în conducerea și direcția strategică a companiei L'Oréal. Acordul acționarilor dintre Nestlé și familia Bettencourt urmează să expire la 21 martie 2018. Pentru a menține toate opțiunile disponibile în beneficiul acționarilor Nestlé, Consiliul de Administrație a decis să nu reînnoiască acest acord. Nu intenționăm să mărim participația la L'Oréal și suntem hotărâți să ne menținem relația constructivă cu familia Bettencourt".