Sort by

Condițiile de muncă în lanțul de distribuție a cafelei din Brazilia

Ce face Nestlé pentru a investiga afirmațiile privind munca silnică și condițiile de muncă sărace pe unele plantații de cafea din Brazilia?

Luăm în serios aceste afirmații și le investigăm imediat.

Într-una dintre fermele care ne furnizează cafea, Rancho São Benedito, o inspecție efectuată de Ministerul Muncii în 2015 a găsit 13 lucrători care lucrau fără contracte înregistrate. Trei dintre acești lucrători nu aveau controlul medical, așa cum prevede legislația braziliană.

Ancheta noastră a relevat că guvernul a luat măsuri și a mustrat fermierul. Nu am identificat alte probleme legate de muncă la fermă.

Cum poate Nestlé să garanteze că produsele sale nu conțin cafea din plantații unde guvernul a identificat cazuri de muncă silnică sau săracă?

Nestlé are toleranță zero pentru sclavie. Este ilegal și împotriva tuturor principiilor noastre. Toți partenerii noștri de aprovizionare sunt obligați să respecte nu numai reglementările guvernamentale, ci și pe cele care nu pot fi negociate Standard de aprovizionare responsabilă  și Principiile de afaceri Nestlé. Prin aceasta, furnizorii noștri trebuie să respecte toate drepturile omului pe parcursul activităților lor de afaceri. Îi încurajăm pe furnizorii noștri să notifice orice persoană suspectată de încălcarea Codului Furnizorului sau a principiilor de afaceri Nestlé către o persoană de contact relevantă a Nestlé sau să le raporteze în mod confidențial utilizând Sistemul de raportare a conformității, „Spuneți-ne".

Ce măsuri va lua Nestlé în cazul încălcării legilor și a încălcării drepturilor omului la plantațiile de cafea care aprovizionează Nestlé?

De fiecare dată când codurile noastre la nivel intern sunt încălcate sau furnizorii nu reușesc să ia măsuri corective împotriva oricăror încălcări, luăm măsuri care includ eliminarea acestor furnizori din lanțul nostru de aprovizionare și încheierea contractelor noastre cu aceștia. Furnizorii noștri consultă regulat lista neagră a guvernului și elimină toți producătorii din lista din lanțul lor de aprovizionare.