Sort by

Peter Brabeck-Letmathe crede că omul are dreptul la apă?

Da. Fostul nostru președinte Peter Brabeck-Letmathe crede cu pasiune că apa este un drept uman. Oricine, oriunde în lume, are dreptul la apă curată și sănătoasă pentru băut și pentru salubritate.

Criticii lui folosesc un interviu video pe care Peter l-a dat în 2005 pentru a susține că el crede că toate sursele de apă ar trebui să fie privatizate. Acest lucru este pur și simplu fals.

El susține Punctul de vedere al Națiunilor Unite privind apa: „Există suficientă apă potabilă pe planetă pentru șapte miliarde de oameni, dar aceasta este distribuită inegal, iar o mare parte din ea este risipită, poluată și gestionată necorespunzător".

Peter este consternat de faptul că peste două miliarde de oameni din întreaga lume nu au nici măcar o toaletă și că peste 1 miliard de persoane nu au niciun fel de acces la apă potabilă mai bună.

Comparați acest lucru cu viața în unele țări, unde oamenii pot folosi cantități excesive de apă - o resursă prețioasă și din ce în ce mai rară - pentru scopuri care nu sunt esențiale. În acest context, spune Peter, accesul la apă ar trebui să coste.

Deci, dacă Peter Brabeck este preocupat într-adevăr de apă, ce face în acest sens?

Peter Brabeck a folosit întotdeauna un avantaj atunci când a argumentat un management mai eficient al apei de către oameni, industrie, agricultură și guverne.

Peter conduce Grupul de resurse de apă 2030, o colaborare inovatoare între afaceri, guvern și societatea civilă, care caută soluții practice pentru a rezolva problema deficitului de apă.

El conduce, de asemenea, Inițiativa privind apa de la Forumul Economic Mondial, un parteneriat public-privat influent care explorează soluții de colaborare pentru a rezolva problema deficitului de apă.

De-a lungul anilor, Peter și-a exprimat opiniile cu privire la problema deficitului de apă în numeroase interviuri, discuții de grup și programe TV. Iată câteva exemple: