Sort by

Raportul Amnesty International privind abuzurile atunci când se lucrează cu uleiul de palmier

Practici precum cele identificate în raportul Amnesty International nu au loc în lanțul nostru de aprovizionare. Nestlé a purtat discuții ample cu Amnesty în timpul întocmirii raportului, incluzând furnizarea de informații detaliate despre relația noastră cu furnizorul de ulei de palmier Wilmar și despre acțiunile noastre de abordare a problemelor drepturilor omului și ale drepturilor de muncă din acest sector. Vom investiga acuzațiile legate de achiziționarea de ulei de palmier împreună cu furnizorii noștri.

Wilmar furnizează aproximativ 10% din cantitatea totală de ulei de palmier pe care îl folosim în produsele noastre. Lucrăm în strânsă colaborare cu compania pentru a îmbunătăți trasabilitatea. În prezent, 83% din volumul pe care îl cumpărăm poate fi urmărit înapoi la fabrica de proveniența și 11% este urmărit pe plantație. Această trasabilitate nu se extinde încă la plantațiile aflate în centrul afirmațiilor din raportul Amnesty International.

Timp de șase ani am colaborat cu parteneri, inclusiv The Forest Trust, pentru a îmbunătăți transparența, trasabilitatea și comportamentul furnizorilor în industria uleiului de palmier. Avem procese în vigoare pentru a evalua unde există riscul de muncă sau încălcarea drepturilor omului în lanțul nostru de aprovizionare și luăm măsuri pentru a le rezolva. În cazul în care furnizorii noștri nu reușesc să respecte dispozițiile din regulamentul nostru Standardul de aprovizionare responsabilă, inclusiv în ceea ce privește drepturile de muncă, îi vom suspenda.

Având în vedere complexitatea industriei uleiurilor de palmier și cei aproximativ patru milioane de persoane pe care le are în Asia de Sud-Est, progresele înregistrate în abordarea problemelor legate de muncă și drepturile omului se bazează pe eforturi transfrontaliere. Vom continua să jucăm un rol activ, alături de alții.