Sort by

Ce face Nestlé pentru a îmbunătăți bunăstarea animalelor de fermă?

Nestlé cumpără carne, păsări de curte și produse din ouă fabricate de fermieri din întreaga lume. Folosim cea mai mare parte a cărnii și a păsărilor de curte pe care le cumpărăm pentru semipreparate, mâncăruri congelate și hrană pentru animale de companie. Folosim majoritatea produselor din ouă în maioneză, paste și produse de patiserie. Ne-am angajat să atingem cele mai înalte standarde privind bunăstarea animalelor din fermă și să le îmbunătățim în lanțul nostru global de aprovizionare.

Angajamentul privind bunăstarea animalelor de la fermă (pdf, 2Mb) se bazează pe ghidul Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE). Acesta include un angajament de eliminare treptată a practicilor, bazat pe cele „Cinci Drepturi" susținute de OIE – dreptul de a nu suferi de foame, sete și malnutriție, de frică și de primejdie, de fizic și disconfort, de răniri și boli. Susținem activitatea OIE pentru a promova aceste libertăți în lanțul global de aprovizionare cu alimente.

Ghidul privind o aprovizionare responsabilă (pdf, 2Mb) cuprinde standardele noastre de aprovizionare pentru carne, păsări de curte și produse din ouă și produse lactate. Toți furnizorii noștri trebuie să respecte acest ghid, pe care continuăm să îl implementăm în lanțul nostru global de aprovizionare.

Nestlé a semnat un acord de colaborare la nivel global cu Compassion in World Farming pentru a ajuta la îmbunătățirea aprovizionării noastre și pentru a încuraja o transformare mai amplă a lanțului de aprovizionare.

În octombrie 2018, ne-am alăturat și noi la Global Coalition for Animal Welfare (GCAW), colaborând cu o serie de alte companii pentru îmbunătățirea standardelor de bunăstare a animalelor la nivel global.

Ne-am luat în acest sens o serie de angajamente specifice. Pentru a contribui la îmbunătățirea bunăstării pentru găinile ouătoare, obiectivul nostru este de a utiliza numai ouă provenite de la găini crescute la sol pentru toate produsele noastre alimentare la nivel mondial până în anul 2025. Acestea includ toate ouăle cu coajă și produsele din ouă (cum ar fi praful și lichidul din ouă întregi și praful și lichidul din albușul de ou) folosite ca ingrediente de către Nestlé.

În Europa și în SUA, vom face această tranziție până la sfârșitul anului 2020. Pentru restul Americii, Orientul Mijlociu, Africa și Oceania, vom face acest lucru până în 2025, iar în Asia vom urmări aceeași perioadă de tranziție în funcție de condițiile locale.

În unele părți ale lumii, cum ar fi în Europa, peste 40% dintre ouăle noastre provin deja din surse naturale.

Nestlé și-a asumat, de asemenea, angajamentul public de a îmbunătăți bunăstarea puilor broiler (pui crescuți pentru carne) pentru produsele noastre alimentare în Statele Unite până în 2024 și în Europa până în 2026.