În 2010, ne-am luat un angajament împotriva defrisărilor (format pdf, 28Kb), prin care produsele noastre nu vor fi asociate cu despăduririle. Acest angajament include toate materiile prime pe care le folosim pentru a fabrica produsele și ambalajele noastre.
Am elaborat cerințe însoțitoare specifice în funcție de specificul categoriei stabilite în Ghidul privind o aprovizionare responsabilă Nestlé (pdf, 2Mb). Efectuăm o cartografiere a lanțul nostru de aprovizionare cu materii prime cheie înapoi la originea acestora și evaluăm și dezvoltăm furnizorii noștri în raport cu acest ghid.
Avem un parteneriat în curs cu organizația non-profit la nivel global Earthworm Foundation pentru a asigura aprovizionarea responsabilă a uleiului de palmier, a celulozei și a hârtiei.
Ca membru al Forumului Bunurilor de Consum, susținem angajamentul de a contribui la o defrișare netă egală cu zero până în 2020.
În 2013, în parteneriat cu organizația non-guvernamentală Conservation International, am elaborat ghiduri pentru a urmări și a ilustra zonele cu cel mai mare risc de defrișare.
În 2014, am început să sprijinim Global Forest Watch (GFW), o aplicație de cartografiere transparentă online care furnizează date despre ceea ce se întâmplă în pădurile din întreaga lume. GFW este destinat utilizării de către părțile interesate care caută să gestioneze mai bine pădurile lumii și să îmbunătățească mijloacele de trai la nivel local.
Din 2018, folosim Starling, un serviciu bazat pe satelit dezvoltat de Airbus și Earthworm Foundation, care monitorizează 100% din lanțurile noastre globale de aprovizionare cu ulei de palmier. Extindem programul pentru a acoperi lanțurile de aprovizionare cu celuloză și hârtie în 2019, precum și soia într-o etapă ulterioară. Începând cu martie 2019, 77% din achizițiile noastre de produse agricole cheie legate de defrișări (ulei de palmier, celuloză și hârtie, soia, carne și zahăr) au fost verificate ca neavând legătură cu defrișarea (pdf, 90Kb). Aceasta se bazează pe cartografierea riscurilor, combinată cu verificarea de către terți pe teren și/sau de pe cer. Întrucât lanțul nostru de aprovizionare evoluează zilnic, vom continua să monitorizăm îndeaproape această performanță și vom emite actualizări periodice cu privire la progresul înregistrat.
În martie 2019, am lansat planul inițial de acțiune (pdf, 580Kb) în cadrul inițiativei „Cacao și păduri", pentru a pune capăt defrișărilor și pentru a promova restaurarea pădurilor de arbori de cacao. Planul nostru include o serie de angajamente și acțiuni pentru a sprijini protecția și restaurarea pădurilor, a producției sustenabile de cacao și a implicării comunității și a integrării sociale.