Sort by
Sort by

Ce măsuri ia Nestlé cu privire la schimbările climatice?

Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări ale societății. Ele reprezintă și unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul companiei noastre. Pentru a face față acestei provocări, e nevoie să acționăm urgent. Nestlé este doar unul dintre jucători, dar dispunem de poziția, amploarea și accesibilitatea necesare pentru a influența mult mai mulți jucători să ni se alăture, inspirând, astfel, acțiuni colective.
Nestle Zero Roadmap

1. Cum accelerați acțiunea de combatere a schimbărilor climatice?

Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari amenințări pentru societate și pentru viitorul companiei noastre. Acestea vor afecta disponibilitatea apei și biodiversitatea, precum și cantitatea și calitatea alimentelor cultivate.

Ne folosim de poziția, amploarea și accesibilitatea noastră pentru a soluționa schimbările climatice și pentru a face o diferență semnificativă. Vom reduce emisiile de gaze cu efect de seră la jumătate, până în 2030, și vom atinge emisii nete zero până în 2020 - chiar și în contextul dezvoltării companiei noastre.

Acțiunile noastre vor sprijini fermierii și furnizorii să promoveze agricultura regenerativă, prin plantarea a 20 de milioane de copaci în fiecare an, în următorii 10 ani, și prin finalizarea tranziției companiei către energie electrică 100% regenerabilă, până în 2025. În plus, creștem continuu numărul de branduri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Prognozăm să investim un total de 3,2 miliarde de franci elvețieni în următorii cinci ani pentru acțiuni mai rapide, inclusiv 1,2 miliarde de franci elvețieni pentru a stimula agricultura regenerativă pe întregul lanț de aprovizionare.

2. Cum veți atinge obiectivul de emisii zero până în 2050?

În decembrie 2020, am distribuit parcursul Nestlé pentru emisii nete zero, Net Zero Roadmap. Acest plan detaliat pe perioadă determinată prevede acțiunile noastre de combatere a schimbărilor climatice.

Măsurile sunt rezultatul unei evaluări complete a activităților și operațiunilor noastre, prin care am căutat să înțelegem gravitatea provocării și să determinăm acțiunile necesare pentru soluționare. Am constatat că Nestlé a emis 92 de milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră în 2018. Acum cunoaștem dimensiunea impactului nostru și știm ce avem de făcut.

Măsurile Nestlé pentru a atinge emisii nete zero se extind pe trei domenii principale:

Agricultură

• Lucrăm deja cu peste 500.000 de fermieri și 150.000 de furnizori pentru a-i sprijini în implementarea practicilor agricole regenerative. Astfel de practici îmbunătățesc sănătatea solului și mențin și refac diverse ecosisteme. 
• Oferim fermierilor recompense prin achiziționarea mărfurilor la suprapreț, cumpărarea unor cantități mai mari și co-investiția în cheltuielile de capital necesare. 
• Ne așteptăm să obținem peste 14 milioane de tone de ingrediente prin agricultura regenerativă până în 2030, sporind cererea pentru astfel de bunuri. 
• În plus, extindem și programul de reîmpădurire, pentru a planta 20 de milioane de copaci în fiecare an, în următorii 10 ani, în zonele din care obținem ingrediente. Mai mulți copaci înseamnă mai multă umbră pentru culturi, mai mult carbon eliminat din atmosferă, producții mai mari și îmbunătățirea biodiversității și a sănătății solului. 
• Ne vom asigura, până în 2022, că principalele noastre lanțuri de aprovizionare cu mărfuri esențiale, cum ar fi uleiul de palmier și soia, vor fi lipsite de defrișări.

Operațiuni

• Preconizăm să finalizăm tranziția către electricitate 100% regenerabilă în cele 800 de locații din 187 de țări în care operăm, până în 2025. 
• Schimbăm flota globală de vehicule cu opțiuni cu emisii reduse și vom reduce și compensa călătoriile de afaceri, până în 2022. 
• În plus, implementăm măsuri de protecție și regenerare a apei și abordăm în operațiunile noastre risipa de alimente.

Portofoliul de produse

• Ne extindem continuu oferta de alimente și băuturi pe bază de plante și reformulăm produsele pentru a le face mai ecologice. 
• Creștem numărul de branduri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, pentru a le furniza consumatorilor posibilitatea de a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice.
• Alimentele pe bază de plante Garden Gourmet și suplimentele Garden of Life vor atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022. Alimentele pe bază de plante Sweet Earth, alături de alte branduri, vor face același lucru până în 2025. Acestea se adaugă angajamentelor Nespresso, S.Pellegrino, Perrier și Acqua Panna față de neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022, restul categoriei Nestlé Waters urmând să atingă același obiectiv până în 2025.

3. Ce înseamnă, de fapt, emisii nete zero?

Înseamnă obținerea unui echilibru între emisii și eliminări pentru toate gazele cu efect de seră din cadrul lanțului valoric al unei companii, într-o anumită perioadă de timp. Emisiile și compensările evitate nu sunt considerate ca fiind parte a angajamentului. 

4. Ce înseamnă agricultură regenerativă?

Agricultura regenerativă se referă la o serie de tehnici care ajută la menținerea carbonului și a apei în pământ. Aceasta se realizează prin protejarea sănătății solului și asigurarea habitatelor naturale pentru floră și faună. Nu există o abordare unică pentru toți, iar termenul cuprinde o gamă largă de practici agricole și de pășunat. Principalele intervenții constau în agricultura „fără arat”, care evită expunerea solului la atmosferă și degradarea ulterioară. Sunt îmbunătățite și alte măsuri, cum ar fi integrarea gestionării culturilor cu animalele și reducerea utilizării generale a pesticidelor și a altor substanțe chimice la fermă. Agricultura regenerativă poate contribui la creșterea veniturilor fermierilor prin producție mai mare și o rezistență crescută la schimbările climatice.

5. Ce măsuri lua Nestlé pentru a combate schimbările climatice înainte de angajamentul 2050?

Angajamentul nostru se bazează pe un deceniu de muncă pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, aliniat în ultimii patru ani cu obiectivul de a menține creșterea temperaturii globale sub 2°C.

Din 2014, reducerea gazelor cu efect de seră din cadrul lanțului nostru valoric este echivalentă cu eliminarea a 1,2 milioane de vehicule de pe șosea.

În ultimii zece ani, am redus la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) pe kilogram de produs din fabricile noastre.

Ne angajăm să reducem emisiile de GES asociate producției și distribuirii de alimente și băuturi, îmbunătățind eficiența energetică, folosind combustibili mai curați și investind în surse regenerabile.

De exemplu: trecerea de la transportul rutier pe distanțe lungi la transportul feroviar sau maritim pe distanțe scurte în Europa, alegerea energiei eoliene pentru a furniza energie fabricilor noastre din Mexic și instalarea cazanelor pe lemne la unele dintre fabricile noastre din Franța.

În plus, ne-am intensificat eforturile pentru a asigura aprovizionarea responsabilă cu materii prime și am făcut progrese semnificative către zero defrișări. În 2013, am adoptat angajamentul Nestlé privind schimbările climatice ca anexă la politica Nestlé privind sustenabilitatea mediului.

6. Nestlé va continua să pledeze pentru acțiuni climatice mai vaste?

Știm că nu putem atinge singuri emisii nete zero. Vom continua să lucrăm cu fermierii, furnizorii, industria, angajații, consumatorii, guvernele, ONG-urile și comunitățile în care operăm, pentru a crea niveluri noi și mai profunde de implicare în problemele climatice.

Vom pleda în mod transparent pentru standarde și reglementări clare și corecte care să susțină eforturile la nivelul întregului sector, și pentru politicile publice necesare pentru a permite transformarea sistemelor economice și sociale pentru un viitor cu emisii de carbon nete zero.

Aflați mai multe despre eforturile noastre privind combaterea schimbărilor climatice.