Sort by
Sort by

Care este poziția Nestlé cu privire la ingredientele modificate genetic?

Ce sunt organismele modificate genetic?

Agricultorii au folosit ani de zile tehnici precum creșterea selectivă, polenizarea încrucișată sau hibridizarea pentru a-și îmbunătăți culturile. Ingredientele derivate din OMG-uri (organisme modificate genetic) diferă deoarece procesul implică oamenii de știință selectând o trăsătură genetică dorită și plasând-o într-o specie diferită de plante.

Culturile modificate genetic larg răspândite includ porumb, soia, canola și sfecla de zahăr.

Ingrediente derivate din OMG-uri sunt sigure?

Culturile OMG care au obținut aprobările stricte de reglementare și de siguranță sunt la fel de sigure ca și culturile convenționale. „Ingredientele derivate din OMG" joacă un rol important în creșterea producției de alimente, în susținerea agriculturii durabile și al alimentării populației mondiale în creștere.

Folosiți ingrediente modificate genetic în produsele dvs.?

Uneori, da. Susținem utilizarea responsabilă a oricărei tehnologii inovatoare și sigure. Decidem dacă să folosim ingrediente derivate din OMG-uri la nivel local, ca răspuns la preocupările consumatorilor.

Nestlé produce culturi modificate genetic?

Nu, Nestlé nu cultivă plante modificate genetic.

Sprijiniți consumatorii cu privire la drepturile lor de a ști ce conțin alimentele?

Da, sprijinim pe deplin dreptul oamenilor de a ști ce conțin produsele alimentare și ne angajăm să furnizăm informații despre utilizarea ingredientelor derivate din OMG-uri în produsele Nestlé din întreaga lume.

Este Nestlé  în favoarea reglementărilor privind etichetarea sau dezvăluirea OMG-urilor?

Susținem pe deplin dezvăluirea ingredientelor derivate din OMG-uri în produsele Nestlé pentru a ajuta oamenii să aleagă alimentele pe care le cumpără în cunoștință de cauză. Respectăm cu strictețe toate legile și reglementările la nivel național cu privire la etichetarea ingredientelor derivate din culturi modificate genetic (GM).