Sort by
Sort by

Testați produsele dvs. pe animale?

Nestlé testează în mod obișnuit produsele sale pe animale?

Nu. Nu folosim testări pe animale pentru a dezvolta alimente și băuturi convenționale, cum ar fi cafea, ceai, cereale și ciocolată.

Vi s-a cerut vreodată să testați noi produse sau ingrediente pe animale?

În cazuri foarte rare, da. Autoritățile naționale solicită ca produsele și ingredientele alimentare noi să fie sigure pentru consumul uman și, în anumite cazuri, este necesar să se efectueze teste pe animale pentru a demonstra acest lucru.

Vă putem asigura că folosim testări pe animale cât mai puțin posibil și că grija noastră pentru animale respectă întotdeauna cele mai înalte standarde. Testarea pe animale ar trebui să se efectueze numai acolo unde este absolut necesar ca parte a procesului de reglementare pentru comercializarea unui produs sau ca parte a dezvoltării de produse alimentare noi, cum ar fi cele cu beneficii de asistență medicală.

De ce este necesară testarea pe animale?

Studiile pe animale sunt extrem de importante pentru a face progrese în nutriția fundamentală și știința sănătății.

Această cercetare contribuie la furnizarea bazei științifice pentru dezvoltarea de ingrediente noi sau de noi strategii nutriționale pentru îmbunătățirea sănătății. Aceasta include alimentele medicale care ajută persoanele cu afecțiuni medicale acute și cronice.

Care este abordarea dvs. privind testarea pe animale?

Atunci când testarea pe animale este necesară, este esențial să fim pe deplin conștienți de acest lucru, iar acțiunile noastre să fie ghidate de responsabilitatea noastră etică pentru bunăstarea animalelor. Aceasta include adăpostirea adecvată, nutriția, îngrijirea și manipularea de către om.

Orice solicitare de testare pe animale trebuie să fie înaintată comitetului nostru de etică internă spre aprobare, înainte de a fi prezentată autorităților competente.

Ne asigurăm că toți angajații noștri care se ocupă de animalele din unitățile noastre de cercetare sunt instruiți în îngrijirea animalelor în cercetare, pentru a asigura competența absolută și conștientizarea problemelor etice implicate. Suntem la curent cu progresele noi în domeniul testării pe animale, precum și alternativele la testarea pe animale.

Atunci când efectuăm studii pe animale, aplicăm principiile „Triple R" recunoscute la nivel internațional și principiile relevante privind bunăstarea animalelor, pentru a ne asigura că orice teste sunt folosite numai acolo unde este necesar și că animalele sunt îngrijite la cele mai înalte standarde.

Ce se înțelege prin „Triple R"?

Cele trei R-uri reprezintă: înlocuirea (reînnoirea), reducerea și rafinarea. Aceasta înseamnă că dezvoltăm în permanență noi metode științifice care, în mod ideal, elimină nevoia de a testa pe animale, ori de câte ori este posibil, reduce numărul de animale testate și perfecționează procesul de testare.

Cum sunt reglementate aceste studii?

Toate studiile pe animale sunt evaluate și aprobate de autoritatea oficială în domeniul eticii pentru animale la nivel local. Studiile se efectuează în deplină conformitate cu toate reglementările relevante privind bunăstarea animalelor, cum ar fi Directiva Uniunii Europene privind protecția animalelor utilizate în scopuri experimentale și în alte scopuri științifice.

De asemenea, susținem standardele internaționale pentru bunăstarea animalelor, furnizate de Organizația Mondială pentru Sănătatea Animală (OIE) și de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).