Sort by
Sort by

Ce este FTSE4Good?

FTSE4Good este un indice de investiții responsabil menit a ajuta investitorii să identifice companiile care respectă standardele de responsabilitate corporatistă recunoscute la nivel global. Este singurul index responsabil de investiții care a definit criterii obiective privind marketing-ul responsabil al înlocuitorilor de lapte matern (BMS).

FTSE4Goods mandatează PricewaterhouseCoopers (PwC) să verifice independent practicile noastre de marketing BMS în raport cu un set de 104 criterii, în țările cu rate ridicate de mortalitate infantilă și de malnutriție.

Am fost incluși în indexul FTSE4Good în martie 2011, după ce am demonstrat că am îndeplinit criteriile de incluziune FTSE4Good pentru marketingul înlocuitorilor de lapte matern (Criterii de marketing BMS), pe lângă celelalte criterii ale incluziunii FTSE4Good. Acestea acoperă domenii precum mediul, drepturile omului și lanțul de aprovizionare.

Nestlé este mândru că a fost primul producător BMS inclus în indexul FTSE4Good și că și-a îndeplinit în mod constant criteriile riguroase de marketing responsabil al înlocuitorilor de lapte matern.

Am rămas în index după ultima revizuire din iunie 2017, când Danone ni s-a alăturat. Acum că doi dintre cei mai mari producători BMS au adoptat criteriile FTSE 4Good, sperăm că vor urma și alții. Credem că toți producătorii BMS ar trebui să îl aplice ca standard minim.

Alături de Index To Nutrition Index (ATNI), FTSE4Good este singurul terț independent, transparent, care evaluează practicile de marketing pentru înlocuitorii de lapte matern (BMS).