Sort by
Sort by

Ce faceți pentru a reduce grăsimile saturate în produsele dvs.?

Ce faceți pentru a reduce grăsimile saturate?

Obiectivul nostru pentru 2020 este de a reduce cu 10% grăsimile saturate din produsele Nestlé pentru atingerea unor standarde nutriționale stricte. Facem acest lucru pentru a veni în sprijinul recomandării Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) conform căreia numai 10% din calorii din dieta noastră ar trebui să provină din grăsimi saturate.

Criteriile Nestlé Nutritional Foundation(NF) stabilesc standarde pentru valoarea nutrițională a produselor noastre și sunt concepute pentru a ajuta indivizii și familiile să atingă acest obiectiv promovat de către Organizația Mondială a Sănătății.

În prezent, 8.500 de alimente și băuturi individuale (aproximativ 7% din produsele noastre) necesită renovare de rețetă pentru atingerea standardelor NF în ceea ce privește grăsimile saturate, însă lucrăm din greu pentru a le îmbunătăți profilul nutrițional.

În 2009, ne-am angajat să reducem grăsimile saturate din toate alimentele pe care le producem, ori de câte ori este posibil și să nu creștem anumiți acizi grași saturați.

Până la sfârșitul anului 2016, am redus conținutul de grăsimi saturate din aceste produse cu 6,5% în medie sau 6 200 de tone, față de un obiectiv de 10%.

Criticilor noștri ar putea să li se pară uneori că nu ne mișcăm destul de repede pentru a face produsele noastre să fie mai sănătoase, dar trebuie să ne asigurăm ca acest proces este corect. Oamenii doresc ca mâncarea lor să fie sănătoasă și savuroasă.

De asemenea, este important să reținem că grăsimile și uleiurile reprezintă o parte importantă a unei alimentații sănătoase și echilibrate. Acestea oferă energie, ne ajută să absorbim vitaminele și contribuie la funcțiile esențiale ale corpului.

Eliminați acizii grași trans?

Prin politica Nestlé privind acizii grași trans (pdf, 1 Mb), ne-am angajat să eliminăm acizii grași trans proveniți din uleiurile parțial hidrogenate (PHO) din portofoliul nostru până la sfârșitul anului 2016. Peste 99,8% din grăsimile și uleiurile pe care le vom cumpăra în 2017 nu vor conține astfel de grăsimi.