Sort by
Sort by

Despre cafea cu sanatate

 

Efectele benefice dintr-o cana de NESCAFÉ

Cafeaua este considerata de secole cea mai populara bautura din lume, servirea ei fiind un adevarat ritual. Este consumata zilnic de milioane de oameni pretutindeni in lume, fiind perceputa atat ca una dintre placerile vietii, dar si ca un bun adjuvant al socializarii. 

Conform studiilor si cercetarilor recente in domeniu, cafeaua este o sursa extraordinara de antioxidanti, o serie de compusi naturali care incetinesc procesul de imbatranire, intaresc sistemul imunitar si protejeaza organismul de diverse afectiuni. Astfel, putem spune ca o cana de NESCAFÉ consumata zilnic contribuie la mentinerea unui organism sanatos si ne asigura starea de bine de-a lungul intregii zile. 

Totusi, pentru a vorbi despre beneficiile antioxidantilor din cafea trebuie sa intelegem intai efectul radicalilor liberi asupra organismului. 

Radicalii liberi sunt formati in urma reactiilor metabolice ce au loc in mod normal in organismul nostru, acestia afectand structura intercelulara si sistemul imunitar, in primul rand. Radiatiile, noxele, metalele toxice sunt cateva exemple de factori ce favorizeaza formarea de radicali liberi in organism.

Aici intervine efectul antioxidantilor, care pot inactiva si reduce efectele nocive ale radicalilor liberi. Astfel, un rol vital in apararea organismului in fata radicalilor liberi il au, pe de-o parte, legumele si fructele, o serie de minerale si vitamine, precum seleniul, vitaminele A, B, C si E, iar pe de alta parte cafeaua, aceasta continand o cantitate semnificativa de antioxidanti. Este bine de stiut ca un consum moderat de cafea (aproximativ 3 cani pe zi) are beneficii considerabile asupra starii de sanatate.Bea o cana de cafea zilnic, pentru o memorie mai buna si putere sporita de concentrare 

Consumul regulat de cafea determina combaterea oboselii resimtita de persoanele care lucreaza foarte mult si au tendinta de a nu mai fi la fel de atente sau de a avea reactii mai lente. Poate fi o noutate pentru multi dintre noi, insa studiile au demonstrat ca memoria de scurta durata poate fi influentata in mod benefic de cafeina, mai ales in momentele in care avem foarte multe informatii de memorat. Acest lucru este posibil datorita efectelor cafeinei, care contracta vasele de sange din creier astfel incat functiile metabolice sa se desfasoare mai repede si energizeaza creierul, actionand ca un stimulent. Astfel, cafeina activează acea parte a sistemului nervos central care imbunatateste capacitatea de memorare si de concentrare. 

Deci, o cana de NESCAFÉ nu inseamna doar placere, aroma si un gust atat de bun, reusind sa ne faca mult mai alerti si mai energici, ci are in timp efecte pozitive asupra organismului, fiind cel mai bun stimulent in viata de zi cu zi.