Sort by

Nicolas Brondel, Director Financiar

 

Într-o companie, directorul financiar este un copilot care sprijină întregul business și care trebuie să se asigure că legile și regulile interne sunt respectate în toate activitățile.

Îmi iubesc jobul! Rolul meu este de a mă asigura că la nivel de companie ne concentrăm pe obiectivele fundamentale, că investim în priorități și că ne gândim întotdeauna la clienții și consumatorii noștri, acționând cu maxima eficiență astfel încât să ne atingem obiectivele de business.

Un director financiar ar trebui să fie o persoană foarte curioasă din fire. Eu încerc să scot în evidență conceptul de “cerc virtuos” care presupune colaborarea perfectă dintre toate echipele implicate în business – de la lanțul de aprovizionare la marketing, de la fabrici la forța de vânzări sau alte echipe. Pe scurt, trebuie să ne asigurăm că putem investi în brandurile noastre. Ca CFO, trebuie să asigur o viteză de reacție a companiei și să anticipez ce urmează pentru a ne menține întotdeauna pe drumul cel bun.

Să lucrezi într-o companie multinațională, cu principii și valori clare, schimbă tot, deoarece ai șansa de a fi expus la multe tipuri de branduri și de a te muta în diverse locuri. De-a lungul carierei mele am fost Business Controller pentru Nestlé Health Science, apoi pentru Nestlé Infant Nutrition, pentru departamentul Tehnic și pentru Supply Chain. Astfel, am fost din ce în ce mai încântat, căci mișcările în carieră creează alte oportunități, și sunt extrem de recunoscător companiei Nestlé pentru acest lucru.

Ceea ce face ca aceste experiențe să merite efortul este contactul cu oamenii și faptul că îți dai seama că, în întreaga lume, oamenii sunt motivați de aspirații comune.

Motto-ul meu este „Unde există voință, se găsește o cale”. Concentrați-vă întotdeauna pe calea pozitivă de a avansa. Cel mai important este să știi mereu ce vrei și să nu-ți fie frică să visezi!