Sort by

Planul de minimizare a risipei alimentare 2019

Planul de minimizare a risipei alimentare 2019

 

Angajamentul Nestlé pe termen lung este de a proteja mediul inconjurator si de a preveni eliminarea deseurilor in mari, oceane si cai navigabile, avand ca obiectiv pentru anul 2020 zero deseuri depozitate la groapa de gunoi. De asemenea, compania a luat o serie de masuri pentru accelerarea progresului in vederea atingerii obiectivului Zero Waste pentru anul 2030.

Ca parte a actiunilor de imbunatatire a calitatii vietii si contribuirii la un viitor mai bun se numara si dezvoltarea activitatilor de management sustenabil al performantei de mediu. Aplicand practicile globale, Nestlé a adus imbunatatire eficientei, calitatii si productivitatii, acestea fiind traduse prin realizarea mai multor produse prin utilizarea minimala a resurselor si productia minima de deseuri de productie.

Compania are un focus direct Minimizarea si Reducerea Risipei Alimentare atat la nivel global cat si la nivel operational-local, astfel fiind implementate o serie de actiuni precum reducerea cu 2,6% a emisiilor indirecte de gaze cu efect de sera raportate la tona de produs finit, dar si reducerea cu 29,6% a emisiilor directe in apa, raportata la tona de produs finit, per fiecare categorie incepand cu anul 2010. De asemenea, 293 de Fabrici din Grupul Nestlé au atins rata de depozitare zero pentru deseurile produse in urma activitatilor de productie, 106 milioane de copii si familii au fost sustinute cu alimente si bauturi, 63% din volumele a 14 categorii prioritare de materii prime sunt obtinute din surse responsabile si 440.000 fermieri au fost educati si indrumati catre programe de crestere sustenabila a capacitatilor de productie.

Pe plan local Nestle Romania s-a concentrat pe dezvoltarea „Planului de Minimizare si Reducere a Risipei Alimentare” urmand cu exactitate specificatiile impuse de catre cadrul legislativ. In acest sens, au fost discutii specifice si intalniri specializate care au avut la baza procedurile interne aplicate la nivelul companiei, astfel incat sa fie combatuta producerea de deseuri alimentare si totodata sa fie asigurata o trasabilitate extinsa in cadrul existentei deseurilor de origine alimentara.

Ca urmare a politicilor comune Nestlé, dar si avand la baza Planul de Reducere a Risipei Alimentare, compania va promova si va sustine mai multe proiecte la nivelul operatiunilor desfasurate in Romania. Printre acestea se numara dezvoltarea colaborarii cu Banca pentru Alimente, inceputa in anul 2018, avand o contributie de 10 tone/an, prin extinderea volumelor contributoare cu pana la aproximativ 50 de tone/la nivelul anului 2019. De asemenea, colaborarea cu Banca pentru Alimente 2019 va fi extinsa cu includerea “Banca pentru Alimente Banat-Muntenia” de indata ce aceasta va fi operationala.