Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Cacao din surse sustenabile

Cacao din surse sustenabile

 

Ambiția noastră de a folosi 100% cacao din surse sustenabile​

De când Nestlé Cocoa Plan a fost lansat în 2009, am lucrat în colaborare cu familiile cultivatoare de cacao pentru a implementa practici care au scopul de a îmbunătăți mijloacelor de trai în comunitățile acestora: ajutarea agricultorilor de cacao să îmbunătățească randamentele și calitatea prin instruire și resurse, ajutarea comunităților să prospere prin împuternicirea femeilor și susținerea unui acces mai mare la educație. ​

KitKat® a fost primul brand global Nestlé care și-a aprovizionat toată cantitatea necesară de cacao din cadrul programului Nestlé Cocoa Plan, inclusiv din fermele certificate*. Acesta a fost primul pas și a deschis calea pentru programul de sustenabilitate de astăzi. Dar, înainte de a intra în mai multe detalii, să ne concentrăm cel mai delicios ingredient din produsele noastre KitKat: cacao​

  • Pasul 1
    Se îndepărtează coaja boabelor de cacao
    boabe de cacao
  • Pasul 2
    Boabele de cacao sunt prăjite și măcinate ca să formeze o masă; o parte din aceasta este folosită ca baza ciocolatei, pentru a oferi aromă​
    boabe de cacao prajite
  • Pasul 3
    Restul masei este presat prin niște filtre fine la o presiune mare, separând untul de părțile solide​
    presa cacao
  • Pasul 4
    Acest unt este folosit in ciocolată pentru a face cremoasă și a conferi textura fină pe care cu toții o iubim​
    unt cacao
  • Pasul 5
    Substanța uscată rămasă este măcinată în pulbere care ofera un gust intens de cacao și care va fi folosită pentru prăjituri și ciocolată caldă​
    cacao si ciocolata

Masa de cacao pe care o folosim în batoanele KitKat® „Breaks For Good”/”Pauze cu bun și bine” provine din programul de accelerare a veniturilor. Programul recompensează familiile cultivatoare de cacao nu doar pentru cantitatea și calitatea boabelor de cacao, ci și pentru practicile care pot aduce beneficii mediului și comunității locale. ​

Resursele de cacao pot fi urmărite de la grupul de fermieri până în fabricile noastre KitKat® din Hamburg și Sofia.

Ce înseamnă acest lucru? ​

O modalitate de a privi procesul este că boabele de cacao din program sunt izolate de celelalte boabe pentru a garanta o segregare completă. Este ca și cum ar fi călătorit cu un fel de pașaport virtual, care este ștampilat în fiecare etapă a călătoriei boabei de cacao. În acest fel, știm că masa de cacao din batonul tău KitKat provine din acest program inovator și ne putem asigura că a fost obținută în mod durabil, având certificarea Rainforest Alliance. Acesta este primul pas către o monitorizare completă a ingredientelor noastre din cacao. Lucrăm în continuare să creștem volumele și să extindem programul.​

*Cacao obținut prin Nestlé Cocoa Plan include volume de cacao certificată Rainforest Alliance și abordarea "mass balance" verificată Nestlé Cocoa Plan. Abordartea "mass balance" înseamnă că am achiziționat un volum de cacao certificat echivalent cu volumul utilizat în produs.​