Sort by

#GĂTIMÎMPREUNĂ - Nuggets de pui cu legume

Nestlé te provoacă să gătești alături de cei mici!

nuggets de pui

Iată o rețetă rapidă, gustoasă și foarte ușor de preparat de nuggets de pui cu legume, excelentă pentru momentele în care nu ai prea mult timp să gătești. Această rețetă de nuggets cu legume trase la tigaie este colorată și foarte gustoasă.

Ingrediente: 
• Piept de pui
• Faina
• Oua
• Pesmet
• Cartofi
• Morcovi
• Praz
• Patrunjel 
• Unt
• Ulei de masline 
• Sare
• Piper
• Zahar

Mod de preparare
• Pieptul de pui se taie bucatele de 2-3 cm se asezoneaza cu putina sare si piper
• Se trag bucatile de pui la tigaie pentru 2 min pe ambele parti dupa care se trec prin faina, oua batut si pesmet. 
• Se pun la cuptor pe o foaie pergament inca 10-15 min la 180 de grade
• Cartofii se curata, se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu putina apa
• Morcovii si prazul se spala si se pun intr-o tigaie cu apa, cat sa le acopere, nu mai mult
• Se adauga 1 lingura de unt, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana se fierb 
• Spre final, dupa ce legumele sunt fierte, se mai tin putin pe foc, cat sa se faca un sos si se adauga putin zahar sa se caramelizeze
• Dupa ca cartofii sunt fierti se storc de apa se sfarama cu o furculita
• Se pregateste sosul pesto care il facem cu patrunjel, ulei de masline, pesmet ras, sare piper si apa (cat sa nu fie foarte puternic - copiii poate il simt prea aromat). Se blendeaza toate ingredientele 
• Se torna sosul peste cartofi. 
• In farfurie punem cartofii prima data, apoi legumele asezate una peste alta sa dea volum si bucatelele de carne intre legume ca in poza, si se adauga sos pesto peste la cererea copiilor