Sort by
Sort by

Nestlé Health Science: Investitii pentru sanatatea creierului | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă
Bucuresti

MESAJ VIDEO: Luis Cantarell, Presedinte si CEO Nestlé Health Science.

Nestlé Health Science a achizitionat o parte din firma americana Accera pentru a sprijini studiile medicale aflate in curs de desfasurare precum si lansarea marcii cheie a firmei, Axona. Axona reprezinta un aliment cu destinatie medicala speciala pentru regimul dietetic al persoanelor cu boala Alzheimer, aflata in primele faze.

Axona se pliaza cel mai bine pe dorinta companiei de a dezvolta un portofoliu puternic bazat pe solutii nutritionale de prevenire a bolii si de mentinere sub control.

Alimente cu destinatie medicala speciala

Accera este o companie privata din SUA, specializata in cercetarea, dezvoltarea si comercializarea de alimente  cu destinatie medicala speciala pentru boli neurodegenerative, precum Alzheimer, care afecteaza  mai mult de 30 de milioane de oameni din intreaga lume.

“Credem ca Accera este un pas strategic in construirea unui portofoliu de produse axate pe sanatatea creierului”, a declarat presedintele si CEO-ul Nestlé Health Science, Luis Cantarell.“ Axona este un aliment cu destinatie medicala speciala inovator, cu efecte benefice, oferind pacientilor bolnavi de Alzheimer, o nutritie personalizata” a mai adaugat acesta.

Imbunatatirea memoriei

AXONAAXONA: Aliment cu destinatie medicala speciala pentru regimul dietetic al persoanelor cu boala Alzheimer, aflata in primele faze.

Boala Alzheimer este forma  cea mai comuna de dementa la adulti avand ca urmari  tulburari cognitive  cronice si ireversibile. Pe masura ce aceasta progreseaza, creierul  devine mai putin capabil  de a utiliza glucoza in vederea obtinerii energiei de care are nevoie. Studiile clinice in desfasurare intreprinse de Accera, demonstreaza ca Axona este metabolizat de catre ficat pentru a produce corpi cetonici,  compusi  prezenti in mod natural in corp, pe care creierul ii poate utiliza ca o sursa de energie alternativa. Acest lucru duce la imbunatatirea memoriei si a functiei cognitive in primele faze ale bolii.

 

Expertiza medicala

Nestlé se bazeaza pe mulţi ani de experienţa in cercetarea relatiei  dintre nutritie si functia cognitiva.
 
Gasirea unor noi solutii de gestionare a declinului cognitiv este esentiala, fiind o provocare majora in domeniul sanatatii publice. Nestlé Health Science ocupa un loc important in ceea ce priveste contributia adusa in acest domeniu. Investind in Accera, Nestlé Health Science va permite colectarea de date clinice mult mai extinse pentru a sprijini cercetarile existente in Axona. “Investitia facuta ne va permite sa extindem programul nostru de dezvoltare medicala si sa ne consolidam pozitia comerciala in SUA” a declarat presedintele si CEO-ul Accera, Holger Kunze.

"Pe termen lung, aceasta va oferi, de asemenea, posibilitatea marcii Axona de a se extinde geografic."

Nutritie personalizata

Nestlé Health Science, filiala detinuta de Nestle, isi propune sa fie pionierul unei noi industrii aflata intre industria farmaceutica si cea de alimentatie traditionala prin dezvoltarea unei stiinte bazate pe solutii personalizate de nutritie si prin conturarea unei noi abordari in prevenirea si tinerea sub control a anumitor boli. Decizia de a investi intr-o companie precum Accera este in concordanta cu strategia Nestlé Health Science stabilita inca de la inceputul anului 2011.

Bazandu-se pe activitatea sa fundamentala, Nestlé Health Science doreste sa se concentreze asupra zonei sanatatii gastro-intestinale, metabolice si cea a creierului.


Credem ca Accera este un pas strategic in construirea unui portofoliu de produse axate pe sanatatea creierului.

a declarat presedintele si CEO-ul Nestlé Health Science, Luis Cantarell.

Achizitii recente

Nestlé Health Science a facut recent cateva achizitii si investitii, potrivit ambitiilor sale strategice:  Vitaflo, furnizor de solutii clinice nutritionale pentru sugari, copii si adulti cu tulburari genetice care afecteaza modul in care produsele alimentare  sunt prelucrate de catre  organism; CM & D Pharma Ltd, companie specializata in dezvoltarea de produse pentru pacientii cu afectiuni cronice, cum ar fi boli cronice de rinichi; Prometeu  Laboratories, firma americana specializata in diagnosticare si farmaceutice  autorizate special pentru gastro-intestinale si oncologie. Deasemenea, detine un pachet de actiuni minoritar la Vital Foods, o  companie din Noua Zeelanda, care este specializata in dezvoltarea de solutii  bazate pe fructele de kiwi pentru diverse afectiuni gastro-intestinale.

Sprijinirea companiei Accera

Nestlé a sprjinit Accera inca din 2004, detinand si un loc in cadrul conducerii. Ca parte a tranzactiei si Nestlé Health Science va ocupa un loc la conducerea Accera. Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti inca.

 

Informatii suplimentare:
Nestlé Health Science
Accera

Citeste mai mult:
Nestlé Health Science S.A si Nestlé SA Institutul de Stiinte de sanatate au vizeaza o noua oportunitate intre produsele alimentare si farmaceutice
Nestlé Health Science participa la Vital Foods
Nestlé Health Science: Pionierat in solutii personalizate de nutritie pentru Solar Impulse