Sort by
Sort by

Unicul accelerator dedicat îngrijirii animalelor de companie din Europa oferă finanțare celor mai inovatoare start-up-uri

purina
Înapoi la comunicatele de presă

Fonduri în valoare totală de 1.422.000 lei pot fi câștigate de cele mai creative start-up-uri din Europa, care pun la dispoziție servicii de îngrijire a animalelor de companie. PURINA® Accelerator Lab organizează programul unic

Unleashed pentru al treilea an consecutiv. Cei interesați pot aplica până la data de 31 decembrie 2021.

Printre principalele obiective ale acceleratorului se numără sprijinirea antreprenorilor și micilor afaceri care utilizează agricultura regenerativă, promovează economia circulară și integrează inovația în nutriția animalelor de companie, precum proteinele alternative și ingredientele reciclabile.

Până la șase start-up-uri vor fi selectate și vor beneficia de susținerea financiară și expertiza unei echipe multidisciplinare PURINA®, pe o perioadă de 24 de săptămâni. Fiecare start-up selectat va primi finanțare de aproximativ 237.000 lei, sumă destinată îndeplinirii obiectivelor de accelerare. Etapele jurizării vor implica evaluarea ideii de afacere prezentate, din perspectiva relevanței pentru domeniu, precum și evaluarea sustenabilității modelului de afacere. Anul acesta, juriul va prioritiza start-up-urile care au integrat tehnologia în vederea susținerii și promovării sustenabilității mediului înconjurător. Câștigătorii desemnați de către echipa Unleashed vor învăța alături de specialiștii Purina, ce înseamnă nevoile de pe piața produselor și serviciilor pentru animalele de companie, dar și cum pot îmbunătăți aceste servicii, înglobând procesele tehnologice în vederea susținerii sustenabilității mediului.

Un exemplu de succes desfășurat în Marea Britanie și susținut de experții PURINA® Accelerator Lab este proiectul BorrowMyDoggy, ce constă într-un program de împrumut al câinilor. Scopul acestui proiect a fost ca proprietarii animalelor de companie să identifice comunitățile iubitorilor de câini din vecinătatea lor. În prezent, grație extinderii serviciilor oferite de BorrowMyDoggy, angajații reușesc să identifice persoane de încredere în vecinătatea locuinței, care îi ajută cu îngrijirea animalului de companie, în timpul programului de lucru.

Proiectul a luat amploare și se desfășoară în peste 18 companii, incluzând corporații și platforme dedicate angajaților, precum și în șapte universități.

„Înainte de a adera la programul Unleashed, am testat potențialul pentru o lansare B2B la o scală foarte restrânsă și doar cu câteva companii. Dar prin construirea unei relații strânse cu echipa PURINA® și prin faptul că am beneficiat de cunoștințele și resursele lor, am reușit să îmbunătățim serviciile noastre”, a declarat Rikke Rosenlund, fondatorul BorrowMyDoggy.

Unleashed, o experiență unică holistică pentru start-up-urile dedicate animalelor de companie Unleashed a propulsat 12 start-up-uri în decursul ultimilor 2 ani. Printre câștigători se numără BorrowMyDoggy (Marea Britanie), Cat in a Flat (Marea Britanie), Natu (Spania), Petable (Portugalia), BlueNalu Innovations (Statele Unite ale Americii) și OneMind Dogs (Finlanda), în cadrul promoției din anul 2020. Grație expertizei de vârf oferite de Unleashed și PURINA® pentru susținerea acestor start-up-uri, antreprenorii au simțit un impact real asupra afacerii lor și multe noi oportunități.

Informații pentru participanți:

Pentru a aplica, accesați www.unleashedbypurina.com pentru a trimite cererea de înscriere.

Date importante:

1 noiembrie 2021: Deschidere pentru aplicații
31 decembrie 2021: Termen limită pentru aplicații
aprilie 2022: Desemnarea câștigătorilor
aprilie-octombrie 2022: Promoția anului 2022 din cadrul programului de accelerare Unleashed

Despre PURINA®Accelerator Lab

Purina Accelerator Lab antrenează combinația dintre știință și rigurozitatea cercetării și dezvoltării, valori susținute de PURINA®, precum și capacitățile comerciale utilizate în scopul susținerii creșterii start-up-urilor selectate care integrează tehnologia în produsele și serviciile destinate îngrijirii animalelor de companie într-un spirit inovator. Scopul nostru este să asigurăm nutriție superioară din punct de vedere calitativ, servicii de sănătate și bunăstare, precum și noi soluții digitale pentru animalele de companie și proprietarii acestora. UNLEASHED este primul program lansat de PURINA®Accelerator Lab în scopul identificării și susținerii start-up-urilor inovatoare din sectorul îngrijirii animalelor de companie, țintind asigurarea soluțiilor tehnologice cu impact real, precum și capacitățile de furnizare de produse și servicii care aduc valoare adăugată pentru animalele de companie și proprietarii acestora.