Sort by

Nestlé își intensifică eforturile în criza COVID-19| Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă

Nestle Cares

La Nestlé, suntem alături de oameni și de comunitățile din care facem parte și ne asumăm, alături de întreaga industrie alimentară, un rol esențial. În contextul crizei Covid-19, ne-am concetrat eforturile nu doar în direcția protejării sănătății angajaților noștri, dar și a familiilor lor și a comunităților în care activăm, continuând, totodată, să producem și să livrăm produsele Nestlé pe plan global, în siguranță. Produsele alimentare reprezintă primul sprijin pentru o sănătate bună și îmbunătățesc calitatea vieții. De aceea prioritatea noastră rămâne aceea de a contribui la asigurarea unei nutriții echilibrate, în special în cazul categoriilor cele mai vulnerabile – copii, bătrâni și cei care sunt afectați de boală.

În ultimele săptămâni, am implementat o serie de măsuri stricte de siguranță în toate locațiile noastre, în special pentru protejarea angajaților Nestlé din prima linie, din fabricile și centrele noastre de distribuție. Încă de la debutul pandemiei de COVID – 19, echipele noastre au contribuit la eforturile multilaterale menite să ofere sprijin comunităților din întreaga lume. Astfel, susținem activitatea fundațiilor caritabile, a instituțiilor medicale și a altor organizații aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei.
 
La nivel internațional, lucrăm îndeaproape cu medici specialiști în vederea dezvoltării de alimente potrivite din punct de vedere nutrițional, pentru a fi utilizate în timpul tratamentului pentru COVID-19. De asemenea, redirecționăm o parte din produsele Nestlé către bănci de alimente și alte organizații responsabile, pentru a fi livrate către persoanele în situații dificile. Nu în ultimul rând, oferim sprijin prompt și concret partenerilor noștri de afaceri, spre exemplu în cadrul lanțurilor noastre de distribuție care sunt afectate de această criză.
 
Eforturile noastre continuă și cresc în magnitudine în întreaga lume. În acest sens, am dezvoltat un parteneriat internațional cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, pentru a duce mai departe activitățile noastre umanitare. Ne alăturăm, așadar, eforturilor realizate de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cu scopul combaterii efectelor coronavirusului, la nivel global.
 
Împreună cu aceștia, vom lucra împreună pentru a oferi sprijin prioritar serviciilor de urgență și cadrelor medicale, în vederea consolidării sistemelor de sănătate. Astfel, Nestlé  alocă la nivel global 10 milioane CHF pentru implementarea imediată a măsurilor menite să vină în sprijinul comunităților afectate de pandemie. În același timp, cu ajutorul Federației, donăm alimente, produse de nutriție medicală și apă îmbuteliată către persoanele în situații de necesitate.
 
În plus, am demarat un program global dedicat angajaților Nestlé, potrivit căruia toate donațiile angajaților către Crucea Roșie vor fi dublate de către grupul Nestlé.
 
Mark Schneider, CEO Nestlé, a declarat: "Acesta este momentul în care trebuie să demonstrăm valorile familiei Nestlé. Sunt profund impresionat de ceea ce a realizat echipa noastră pentru a veni în sprijinul comunităților afectate de această criză. Pandemia de COVID-19 este o problemă globală și, prin urmare, oferim ajutor oamenilor din întreaga lume, bazându-ne pe prezența și experiența noastră extinsă în 187 de țări. Oferim sprijinul nostru celor care luptă neobosit împotriva răspândirii virusului, zi de zi, iar aici ne bazăm pe parteneriatul nostru de încredere și de lungă durată cu Mișcarea Crucea Roșie. Le mulțumim pentru eforturile lor și le admirăm determinarea de a face diferența în astfel de situații."
 
În România, venim în sprijinul sistemului medical și al comunităților afectate prin alocarea de fonduri și trimiterea de produse prin intermediul partenerilor noștri sociali. Fondurile alocate de Nestlé Romania în această etapă sunt destinate achiziționării a 100 000 de măști de protecție pentru sistemul medical, iar primele transporturi de produse menite a veni în sprijinul comunităților române aflate în situații dificile și al medicilor din prima linie au plecat deja din depozitele noastre. 
 
Peste un milion de porții de energie – cafea, dulciuri, cereale de mic dejun, supe și tăiței au fost trimise deja către partenerii noștri sociali pentru distribuire pe plan național. Acestea vor fi direcționate către persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare la domiciliu, în centre de plasament sau cămine pentru bătrâni, precum și familiilor nevoiașe din zonele cele mai expuse la răspândirea virusului COVID-19, precum localitățile de frontieră.
 
 „Într-un context dificil, ce pune la grea încercare sistemele de sănătate ale lumii, ce generează presiune socială și ne izolează unii de alții, este poate mai important ca niciodată să înțelegem importanța implicării colective, pentru a susține lupta împotriva COVID – 19. Chiar dacă suntem izolați, suntem împreună în această luptă și ne dorim să sprijinim eforturile eroilor din prima linie, și să ne asigurăm, totodată, că, împreună, putem contribui la un viitor mai bun pentru comunitățile aflate în nevoie.”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé Romania.
 
Inițiativele globale Nestlé:
În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuirii la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.
 
Nestlé for Healthier Kids
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”.
 
Nestlé Needs YOUth
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră, până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.
 
Nestle for a Waste Free World
Nestlé dorește ca produsele sale să fie nu doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.