Sort by

Nestlé Europa folosește doar ouă de la găini crescute la sol | Nestlé

Nestlé folosește acum doar ouă de la găini crescute la sol pentru Divizia de produse alimentare din Europa, îndeplinindu-și angajamentul asumat în 2017. Ca parte a politicii sale pentru bunăstarea animalelor, compania s-a alăturat acum unui apel adresat Uniunii Europene de a interzice cuștile pentru găini ouătoare.
cage free eggs
Înapoi la comunicatele de presă

Nestlé se alătură astfel organizației internaționale Compassion in World Farming și altor companii de top din industria alimentară, solicitând factorilor de decizie din Uniunea Europeană să elimine treptat utilizarea cuștilor în creșterea animalelor, începând cu găinile ouătoare.

Această campanie subliniează faptul că sistemele fără cuști oferă animalelor o calitate a vieții mult mai bună, recunoscând totodată și demersurile făcute până acum la nivel mondial pentru tranziția la creșterea găinilor direct la sol.

„Suntem mândri să folosim 100% ouă de la găini crescute la sol în produsele noastre alimentare din Europa”, declară Magdi Batato, vicepreședinte executiv Nestlé și șef de operațiuni. „Susținem pe deplin inițiativa Compassion in World Farming de a scoate în afara legii cuștile pentru găinile ouătoare”.

Acest apel a fost inspirat de rezultatele inițiativei cetățenești europene „End The Cage Age”, care solicită interzicerea cuștilor în creșterea animalelor din Europa.

În 2018, peste 170 de ONG-uri europene s-au alăturat inițiativei și au colectat 1,4 milioane de semnături verificate, devenind astfel prima inițiativă cetățenească europeană de succes privind bunăstarea animalelor de fermă.

Nestlé folosește anual aproximativ 4.500 de tone de ouă în Europa pentru mărcile sale alimentare, inclusiv maioneza de la Maggi și câteva produse pe bază de plante din portofoliul Garden Gourmet.

Compania și-a stabilit obiectivul de a folosi numai ouă de la găini crescute la sol pentru toate produsele sale alimentare la nivel global până în 2025 și de a continua să îmbunătățească calitatea vieții animalelor de fermă.

După cum a adăugat Magdi Batato, Nestlé este pregătită să contribuie la schimbarea industriei din interior și să sprijine tranziția: „Împreună cu societatea civilă, fermierii și clienții noștri vom continua să îmbunătățim calitatea vieții animalelor de fermă pentru a stimula progresul și pentru a asigura cele mai înalte standarde agricole posibile pe lanțul nostru de aprovizionare”.