Sort by

Global Alliance for YOUth a susținut 10 milioane de tineri | Nestlé

 

Global Alliance for YOUth a susținut 10 milioane de tineri prin oportunități de angajare în 2019
Înapoi la comunicatele de presă

Davos, 22 ianuarie 2020. Global Alliance for YOUth (Alianța pentru Tineret) anunță că 10 milioane de tineri au fost susținuți prin inițiativele Alianței de la lansarea acestui demers în cadrul  Forumului Economic Mondial de la Davos la începutul anului 2019.

Alianța, o mișcare susținută de 20 de companii internaționale, urmărește consecvent un singur scop - construirea unui viitor mai bun pentru generațiile tinere. Lucrând împreună cu ei, Alianța îi ajută pe tinerii din întreaga lume să dobândească abilitățile necesare pentru a avea un parcurs profesional de success.

Până în 2022, 15 milioane de tineri se vor bucura de susținere din partea Global Alliance for YOUth, având oportunitatea de a dezvolta abilități profesionale pentru viitor: Digital, Soft Skills, STEM, Consiliere în carieră și Antreprenoriat. Acest angajament reprezintă o creștere semnificativă de la planurile anunțate anul trecut, de 6 milioane de oportunități oferite.

În cadrul întrunirii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, Laurent Freixe, CEO Nestlé pentru Zone Americas, a subliniat importanța colaborării pentru maximalizarea impactului. "Alături de Global Alliance for YOUth facem un pas fundamental pentru mobilizarea societății în direcția creșterii angajabilității tinerilor. La Nestlé, ne-am asumat această misiune și, din acest motiv, lucrăm alături de colegii noștri din sectorul privat pentru a oferi tinerilor cunoștințe și abilități necesare în parcursul lor profesional, în secolul XXI. ”

Global Alliance for YOUth se angajează să dezvolte o serie de inițiative comune pentru a oferi tinerilor experiență semnificativă de muncă. De asemenea, va mobiliza angajații din companiile implicate pentru a ajuta tinerii să își dezvolte abilitățile profesionale în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Până în prezent, 20 de companii multinaționale s-au alăturat Alianței: Grupul Adecco, BT, Cargill, CEMEX, Engie, EY, Facebook, Firmenich, Mastercard, Mercer, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, SAP, Sodexo, Starbucks, Rockwell Automation , Vodafone și White&Case. Alianța este mândră să colaboreze cu parteneri din sectorul privat, precum OIM și Banca Mondială pentru inițiative precum Locuri de Muncă Decente pentru Tineret și Soluții pentru Angajarea Tinerilor.

Nestlé a fondat Alliance for YOUth in Europe (Alianța pentru Tineret în Europa) în 2014, cu scopul de a ajuta la pregătirea tinerilor pentru intrarea în mediul profesional. După succesul înregistrat la lansare, Alianța a fost extinsă în țările din Alianța Pacificului, în 2017 (Chile, Columbia, Mexic și Peru), și țările Mercosur, în 2018 (Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay).