Sort by

Protecția și refacerea pădurilor din Asia de Sud-Est | Nestlé

Nestlé și-a anunțat astăzi suportul pentru protecția și refacerea a peste 500.000 de hectare de pădure tropicală din Asia de Sud-Est, prin lansarea Rimba Collective, cea mai mare inițiativă de conservare a pădurilor din sectorul privat.
rimba collective
Înapoi la comunicatele de presă

Programul a fost dezvoltat de compania Lestari Capital în colaborare cu parteneri fondatori, inclusiv Nestlé, PepsiCo, Procter & Gamble și Wilmar. Lestari Capital este o companie care finanțează conservarea solului prin mecanisme etice și eficiente, pentru a sprijini adaptarea unor sisteme de piață echitabile.

Rimba Collective completează eforturile industriei de ulei de palmier de a pune capăt defrișărilor prin finanțarea proiectelor de conservare de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Inițiativa vizează investiții în conservarea și protecția pădurilor, dezvoltarea economică, precum și crearea de locuri de muncă pentru comunitățile locale.

„Abordarea subiectului defrișărilor în lanțul de aprovizionare cu ulei de palmier nu este suficientă. Pentru un impact durabil și semnificativ, trecem de la o strategie fără defrișare la una care mizează pe conceptul de „pădure pozitivă”, a declarat Benjamin Ware, Global Head of Sustainable Sourcing and Climate Delivery, Nestlé. „Acest lucru înseamnă că vom cumpăra de la furnizori care conservă pădurile, promovând un stil de viață sustenabil și respectând drepturile omului”.

„Implicarea noastră în inițiativa Rimba Collective ne va permite să accelerăm eforturile de protejare a pădurilor și a drepturilor omului. Este un pilon important pentru realizarea angajamentului nostru de emisii nete zero pentru gazele cu efect de seră până în 2050 ”, a adăugat el.

Inițiativa se va concentra inițial pe proiecte din Indonezia, înainte de a se extinde în Asia de Sud-Est. Proiectele sunt prioritizate pe baza potențialului lor de a proteja și reface zone întinse și continue de ecosisteme naturale și habitate critice. Pe lista priorităților sunt incluse generarea de beneficii măsurabile ale ecosistemului (cum ar fi păstrarea unei cantități semnificative de carbon organic în sol, purificarea apei și îmbunătățirea sănătății solului) și îmbunătățirea mijloacelor de trai pentru comunitățile locale. Toate proiectele vor fi supuse verificării de către terți.

Citiți strategia pozitivă a Nestlé pentru pădure