Sort by

Peste 180 de școli din 31 de județe s-au reunit în a II-a ediție a proiectului național „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT

Planeta Albastra Conteaza pe Tine PACT
Înapoi la comunicatele de presă

București, 26 ianuarie 2023. A II-a ediție a proiectului național educațional „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT inițiat de Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé România debutează în peste 180 de școli cu ciclu primar, din 31 de județe din țară. 

În premieră, metodologiile dezvoltate de echipa Fundației PRAIS au condus la crearea unui spațiu digital PACT „no paper”, care permite comunicarea integrată pe platforme social media cu cele peste 350 de cadre didactice implicate în proiect. Procesul de învățare rapidă este facilitat de accesul gratuit la e-book-ul PACT și la filmele scurte educaționale aflate pe canalul YouTube al proiectului.

„Plantăm pentru al doilea an semințele grijii față de natură în rândul copiilor de vârstă școlară din țara noastră în cadrul proiectului PACT. Conservarea și protejarea resurselor planetei sunt noțiuni de bază ale unui comportament responsabil față de mediu pe care compania noastră îl promovează constant și prin acțiuni concrete inițiate în fiecare an”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

În următoarele luni, se vor derula în școli lecțiile extracurriculare PACT bazate pe materialele de informare digitale și activitatea de desen cu tema „Pământul este casa noastră!”.

„Dorința cadrelor didactice, a elevilor și familiilor de a participa alături de noi, la a II-a ediție PACT confirmă importanța pe care o acordă acestei cauze sociale. Deviza noastră este că prin educație și acțiune putem contribui cu adevărat la protejarea resurselor naturale, a faunei și florei planetei albastre!” a spus Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Odată cu sosirea primăverii în toate școlile participante în proiectul „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT se vor implementa acțiuni de plantare flori, arbuști, copaci și de îngrijire a acestora.

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 20 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică. 

Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente; îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

Despre Nestlé 

La nivel global, acțiunile de responsabilitate socială ale companiei Nestlé sunt reunite în cadrul a trei inițiative principale: Nestlé for a Waste Free World, Nestlé for Healthier Kids și Nestlé Needs YOUth. Inițiativa Nestlé for a Waste Free World reunește toate acțiunile prin care compania urmărește ca, până în 2030, să aibă impact zero asupra mediului în toate operațiunile sale.


Pentru informaţii suplimentare:
Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS
E-mail: [email protected]
Website: www.fundatiaprais.ro