Sort by

Nestlé lansează gama de suplimente NANCARE

NanCare
Înapoi la comunicatele de presă

Deficiența de vitamina D este o problemă majoră de sănătate publică la nivel global în toate grupele de vârstă1, 2. Vitamina D, vitamina E și DHA sunt foarte importante pentru buna dezvoltare și funcționare a sistemului imunitar, a sistemului osos și a creierului, în acest sens, după numeroase cercetări în domeniu, Nestlé, prin divizia Infant Nutrition, aduce pe piață suplimentele Nestlé NANCARE Picături cu vitamina D, Nestlé NANCARE DHA Vitaminele D și E, Nestlé NANCARE Flora-Equilibrium.

Conform studiilor3, 4, Vitamina D este un nutrient important pentru menținerea sănătății oaselor și pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Deficiența severă de vitamina D la sugari poate duce la numeroase probleme de sănătate, printre care la rahitism, risc crescut de osteoporoză ulterior în viață5. Orice nivel de deficiență de vitamina D este asociat cu o vulnerabilitate sporită la afecțiuni precum astm, diabet de tip 1, infecții respiratorii, gripă6. Rahitismul se dezvoltă spre sfârșitul primului an de viață și pe parcursul celui de-al doilea an și poate fi prevenit cu aportul adecvat de vitamina D7. 

Rata de creștere osoasă este deosebit de mare în special în perioada de sugar și în copilărie, prin urmare este o perioadă importantă pentru asimilarea mineralelor în oase. Copiii sunt expuși unui risc mai mare de aport insuficient de vitamina D din cauza acestei creșteri osoase rapide5, 8, 9.

NanCare Vit D

Autoritățile în domeniu recomandă suplimentele de vitamina D pentru sugari și copii, pentru că aportul adecvat de vitamina D este dificil de atins fără a apela la suplimente1-9 din următoarele motive: alimentația sugarilor este săracă în vitamina D și expunerea la lumina solară este adesea redusă la vârsta fragedă. Experții10 recomandă suplimentele de vitamina D în special pentru sugarii cu factori de risc crescut pentru deficiențe, inclusiv cei exclusiv alăptați, sugarii născuți prematur, cei cu ten închis la culoare, și toți sugarii și copiii cu expunere limitată la lumina soarelui. 

"Autoritățile internaționale (IOM, ESPGHAN, Societatea Italiană de Pediatrie si Societatea Romana de Pediatrie) recomandă o doză zilnică de 400 IU de vitamina D pentru sugari. În acest sens, Nestlé NANCARE Picături cu vitamina D, Nestlé NANCARE Picături cu DHA și vitaminele D și E pot completa aportul zilnic recomandat pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor noștri. Fiecare dintre produsele noastre sunt susținute de cunoștințele și cercetările făcute de peste 150 de ani de către Nestlé, și sunt special dezvoltate pentru copii", spune Mihaela Bușu, Business Executive Officer Nestlé Infant Nutrition.

Nestlé NANCARE Picături cu vitamina D se poate administra zilnic, o dată pe zi, cu lingurița sau direct in gura. Se mai pot administra într-o linguriță cu lapte matern sau alte lichide. 

NanCare picaturi Vitamina D

DHA este un component structural principal al creierului și al retinei, un acid gras special care se regăsește în laptele matern și care joacă un rol critic în dezvoltarea creierului și a vederii11-13. Corpul uman poate sintetiza DHA dintr-un acid gras esențial (ALA), dar rata la care se sintetizează este lentă. Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Națiunilor Unite stabilește că DHA ar trebui considerat condițional esențial în dezvoltarea timpurie14. Creierul și ochii se dezvoltă rapid în primii ani de viață12,13, 15-17. Dacă la naștere creierul unui sugar are 25% din greutatea unui creier adult, la 2 ani ajunge la 80% din dimensiunea maximă. De asemenea, sugarii se nasc cu o vedere slabă, care se dezvoltă complet până la vârsta de 2 ani. Astfel, aportul adecvat de DHA este esențial de la o vârstă fragedă. 

NanCare

Ghiduri privind aportul adecvat de DHA la sugari au fost emise de mai multe autorități medicale. EFSA 2013 18 arată că pentru copiii cu vârstă între 0 și 24 de luni este recomandat un aport de DHA de 100mg/zi. Insă sunt dificultăți în acoperirea necesarului de DHA doar prin dietă, de aceea suplimentele de DHA pot completa aportul necesar copiilor. 

La rândul ei vitamina E ajută la protecția componentelor celulelor împotriva stresului oxidativ. EFSA a declarat că a fost stabilită o relație de cauză efect între aportul alimentar de vitamina E și protecția ADN-ului, proteinelor și lipidelor împotriva stresului oxidativ19. Numai patru picături de Nestlé NANCARE Picături cu DHA și vitamina D și E completează necesarul zilnic recomandat și contribuie la dezvoltarea și funcționarea normală a creierului, menținerea sănătății sistemului osos și funcționarea normală a sistemului imunitar.

NanCare picaturi DHA - Vit D

Pe lângă deficitul de vitamina D și E, sugarii și copiii se confruntă și cu episoade de constipație. Cauzele principale ale constipației sunt20-22: un sistem digestiv imatur, colonizarea întârziată sau afectată a microbiotei intestinale, modificările de dietă și încercări repetate de reținere a scaunelor din cauza temerilor privind experiențele anterioare neplăcute. Constipația afectează până la 30% dintre sugari și copii, iar incidența acestei afecțiuni atinge valoarea de vârf în intervalul de vârstă 2 și 4 ani23-25

Nestlé NANCARE Flora-Equilibrium conține oligozaharide GOS/FOS care favorizează echilibrul florei intestinale. GOS (galacto-oligozaharidele) și FOS (fructo-oligozaharidele) sunt oligozaharide prebiotice, care au efect benefic asupra gazdei26 prin stimularea selectivă a creștereii activității uneia sau a unui număr limitat de specii bacteriene rezidente deja în colon și astfel încearcă să îmbunătățească sănătatea gazdei. Flora intestinală alterată poate duce la constipație, o tulburare caracterizată de un număr redus de scaune și/sau de scaune tari, care necesită un efort excesiv pentru a fi eliminate. Două plicuri pe zi de Nestlé NANCARE Flora-Equilibrium amestecate în apă/lapte favorizează echilibrul florei intestinale.

NanCare Flora


Despre Nestlé
Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids     
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația Prais.

Nestlé needs YOUth 
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World
Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției. 

Surse:

  1. Palacios C and Gonzalez L. J Steroid Biochem Mol Biol 2014;144PA:138-145 
  2. Roth DE, et al. Annals NY Acad Sci 2018;1430:44-79.
  3. EFSA. EFSA J. 2014;12:3579
  4. EFSA. EFSA J. 2015;13:4182
  5. Chang SW, Lee HC. Pediatr Neonatol. 2019;60:237-244
  6. Braegger C, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2013;56:692-701
  7. Sahay M and Sahay R. Ind J Endocrinol Metab 2012;16(2):164-76
  8. Weaver, CM et al. Osteoporos Int. 2016;27:1281-1386;
  9. Bachrach LK. Bone Acquisition and Peak Bone Mass, Atlas of Osteoporosis. 2003;11-25
  10. Institute of Medicine (U.S.), Committee to Review Dietary Reference Intakes for Vitamin D and Calcium. Dietary Reference Intakes: calcium and vitamin D. Washington, D.C.: National Academies Press; 2011.  
  11. Brenna JT, et al. Am J Clin Nutr 2007;85:1457-64
  12. EFSA. EFSA J 2014;12(10):3840 
  13. EFSA. EFSA J. 2009; 941:1-14.
  14. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Fats and fatty acids in human nutrition – report of an expert consultation, Rome, 2010.
  15. Farooqui T, Farooqui AA. Diet and exercise in cognitive function and neurological diseases. Wiley Blackwell. 2015
  16. Brémond-Gignac D, et al. Curr Opin Ophthalmol. 2011;22(Suppl):S1-8
  17. Edward DP, et al. Pediatr Clin North Am. 2003;50(1):1-23
  18. EFSA. EFSA J. 2013;11(10):3408
  19. EFSA. EFSA J 2016;14(10):4588
  20. Benninga MA, et al. Gastroenterology 2016; S0016-5085(16)00182-7
  21. Berseth CL. NeoReviews 2006;7:e28-e33
  22. Meij TGJ, et al. PLoS ONE 2016;11(10):e0164731
  23. van den Berg MM, et al. Am J Gastroenterol. 2006;101(10):2401-9
  24. Xinias I, Mavroudi A. Hippokratia 2015;19(1):11-9
  25. Levy EI, et al. Ped Health Med Therap 2017;8:19-27
  26. Gibson GR, et al. J Nutr. 1995;125(6):1401-12