Sort by

Nestlé îmbunătățește portofoliul JOE prin adaptarea rețetelor și comunicarea responsabilă pe ambalaje

gama joe
Înapoi la comunicatele de presă

Piața de napolitane este în continuă creștere atât în volum, cât și în valoare. Este o piață foarte dinamică, cu mulți jucători. Napolitanele cu cacao sunt produsul preferat al românilor din această categorie, fiind cea mai des întâlnită aromă. De asemenea, în topul aromelor preferate se mai află alunele de pădure, lămâia și vanilia. Preocuparea pentru mediu, în cazul acesta responsabilitatea față de sursa materiei prime, devine un interes la nivel global. Relaxarea restricțiilor pandemiei și reluarea mobilității aduc modificări în compartamentul consumatorilor: formatul de impuls a crescut de la începutul anului cel mai mult versus anul 2021. În acest sens, Nestlé a îmbunătățit portofoliul JOE, prin adaptarea rețetelor și prin schimbări ale ambalajelor.

Profilul consumatorului de napolitane
În ultimii ani, s-a observat o educare a gusturilor consumatorilor români, care sunt în continuă căutare de produse inovatoare. Totodată, oamenii acordă o atenție din ce în ce mai mare consumului echilibrat și sustenabilității ingredientelor din care sunt produse napolitanele.

“JOE inovează și îmbunătățește constant rețetele pentru a întâmpina nevoile consumatorilor și pentru a le oferi produse de cea mai înaltă calitate. JOE continuă angajamentul Nestlé de a folosi 100% cacao din surse sustenabile. Încă de la începutul acestui an, JOE și-a adaptat rețetele pentru a susține această promisiune în fața consumatorilor. Pe ambalajele de JOE Mini, JOE Zi Bună, JOE Dreams, JOE Original Bar și JOE Noir Bar se pot regăsi deja simbolurile Rainforrest Alliance și Cocoa Plan. În prezent, pe 34% din portofoliu comunicăm mesajul 100% cacao din surse sustenabile. De asemenea, ne mândrim cu faptul că JOE a introdus pentru prima dată pe piața din România foia de napolitană neagră prin lansarea gamei JOE Noir”, spune Andreea State, Group Brand Manager Confectionery, Nestlé România.

Nestlé comercializează o gamă variată de napolitane JOE, pentru toate nevoile și gusturile: napolitane pentru consum individual, pungi și formate de peste 100g cu diferite arome și structuri (acoperite și neacoperite) care pot fi servite împreună cu familia și prietenii. Pentru a susține dezvoltarea pieței și a satisface nevoia de inovație în categorie, în luna iulie JOE a relansat 3 game: JOE Zi Bună, JOE Noir Bar și JOE Original Bar.

JOE își propune să ducă mai departe creșterea în segmentul de sharing prin îmbunătățirea portofoliului de napolitane tip flowpack (formate de peste 100g). Întreaga gamă JOE Zi Bună a fost renovată cu scopul de a menține activ interesul consumatorilor în segmentul de flowpack. Nestlé a îmbunătățit rețetele, încurajând astfel un consum mai echilibrat, a modificat ambalajul din dorința de a reduce cantitatea de material plastic utilizat și a modificat designul produsului pentru a fi mai atractiv pentru consumatorii români.

JOE zi buna

Nestlé susține categoria de napolitane de impuls și asigură inovația așteptată de consumatori. JOE renovează gama JOE Original din punct de vedere rețetă, formă și design și lansează JOE Original Bar. Prin formatul de baton, JOE dorește să maximizeze experiența consumatorului pentru a fi și mai intensă. Din gamă fac parte două produse: Cacao și Alune de pădure, napolitane crocante cu cremă de cacao sau alune de pădure, acoperite parțial cu ciocolată neagră.

JOE Noir Bar are o rețetă și un format nou. Prin formatul de baton, napolitanele crocante JOE cu cremă de lapte sau cacao și cu foaie de napolitană neagră oferă consumatorilor o experiență intensă a gustului irezistibil de cacao.

Nestlé Cocoa Plan
Nestlé a lansat Cocoa Plan în anul 2009. În 2020, Nestlé anunța că până în anul 2025, 100% din cacaua folosită de divizia de Dulciuri (aproximativ 430.000 de tone pe an) va fi din surse sustenabile. Datorită Nestlé Cocoa Plan, în anul 2021, 152.000 de familii de fermieri și 159.000 de copii și-au îmbunătățit activitatea și viața, iar 198.000 de tone de cacao au provenit din surse sustenabile. Comunitățile de fermieri se confruntă cu provocări imense, inclusiv sărăcia rurală pe scară largă, creșterea riscurilor climatice și lipsa accesului la servicii financiare și la infrastructura de bază, cum ar fi apa, asistența medicală și educația. Acești factori complecși contribuie la riscul muncii copiilor în fermele familiale. Tocmai de aceea, la începutul acestui an, Nestlé a lansat un program de accelerare a veniturilor, care își propune să îmbunătățească mijloacele de subzistență ale familiilor de fermieri de cacao, promovând în același timp practicile agricole regenerative și egalitatea de gen. Un stimulent în numerar va fi plătit direct gospodăriilor care cultivă cacao pentru anumite activități, cum ar fi înscrierea copiilor la școală. Noul plan Nestlé sprijină, de asemenea, activitatea companiei de a-și transforma aprovizionarea globală cu cacao pentru a obține trasabilitate completă și segregare în cazul produselor sale din cacao.

Pe măsură ce Nestlé continuă să își extindă eforturile de sustenabilitate în producția de cacao, compania intenționează să investească un total de 1,3 miliarde CHF până în 2030, triplarea investiției sale anuale actuale.