Sort by
Sort by

Ambalarea 100% reciclabila sau reutilizabila pana in 2025 | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă

 

De Ziua Mondiala a Mediului Nestlé anunta planurile sale de a face in proportie de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale, pana in 2025. Viziunea este ca niciunul dintre ambalajele Nestlé, inclusiv materialele plastice, sa nu ajunga la gropile de gunoi sau ca deseu nereciclabil.

Mark Schneider, CEO Nestlé, declara: „Deseurile din plastic reprezinta una dintre cele mai mari probleme de sustenabilitate cu care se confrunta actualmente umanitatea. Ea nu poate fi rezolvata decat printr-o abordare colectiva. Suntem hotarati sa gasim solutii inovatoare pentru reducerea, reutilizarea si reciclarea ambalajelor. Ambitia noastra este de a realiza pana in anul 2025 ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile.”

Compania se concentreaza pe trei directii principale: eliminarea materialelor plastice nereciclabile; incurajarea utilizarii materialelor plastice care permit un grad mai ridicat de reciclare; eliminarea sau schimbarea combinatiilor complexe de materiale pentru ambalaje.

Recunoscand necesitatea dezvoltarii unei economii circulare, Nestlé este determinata sa:

• Joace un rol activ in dezvoltarea unor sisteme de colectare, sortare si reciclare care functioneaza bine in tarile in care isi desfasoara activitatea;

• Colaboreze cu partenerii din lantul valoric si cu asociatiile din domeniu pentru a explora diferite solutii de ambalare si pentru a reduce astfel utilizarea materialelor plastice, facilitand procesul de reciclare si dezvoltand noi abordari pentru eliminarea deseurilor din plastic;

• Eticheteze ambalajele din plastic cu informatii de reciclare pentru a ajuta consumatorii sa-l elimine in mod corect;

• Promoveze o piata a materialelor plastice reciclate, prin continuarea cresterii proportiei materialelor plastice reciclate utilizate pentru ambalajele produselor Nestlé.

Gasirea de solutii pentru a impiedica ambalajul sa ajunga deseu si sa fie eliminat in mari, oceane si cai navigabile, reprezinta una dintre misiunile-cheie ale angajamentului Nestlé.