Sort by

Beneficiile sportului și nutriției echilibrate | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă
Conferinta Fundatia PRAIS

Sedentarismul, timpul lung petrecut în fața unui ecran sunt o realitate a vieții contemporane. 
Ce am făcut, ce putem face în continuare, împreună?

Marcând 9 ani de la lansarea mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, Fundația PRAIS a organizat în aceste zile conferința tip dezbatere cu tema „Beneficiile activității fizice, sportului și nutriției echilibrate pentru starea de bine a tinerei generații”, în parteneriat cu Nestlé for Healthier Kids. La eveniment au participat peste 180 de cadre didactice și studenți. Membrii Consiliului Științific SETS au subliniat importanța continuării campaniei de informare a elevilor și familiilor acestora, datorită rezultatelor deosebite obținute. 

Ce spun studiile? Fundația PRAIS a inițiat și coordonat 2 studii. Local - „Obiceiurile de stil de viaţă ale elevilor de clasa I”, derulat în 30 de şcoli bucureştene, pe un eşantion de 677 de părinţi ai elevilor. Potrivit datelor obținute s-a constatat că doar 38% dintre copii fac mişcare în fiecare zi, aceştia studiază individual aproximativ 2 ore şi jumătate pe zi, în afara orelor de cursuri de la școală. Internațional - Sondajul EPHE - „EPODE pentru promovarea egalităţii în ceea ce privește starea de sănătate”, care s-a derulat timp de trei ani, pe acelaşi eşantion de 1.266 de copii şi familiile lor din 7 ţări. Potrivit datelor obținute pentru România, un copil petrece circa 22,7 ore pe săptămână în fața unui ecran. Doar 50% dintre părinţi controlează timpul petrecut de copiii lor în faţa ecranului.**

„Potrivit studiilor făcute în acești ani, rămâne o prioritate pentru noi, continuarea prin mișcarea națională SETS a informării, educării și activării copiilor, familiilor acestora, publicului general, pentru a cunoaște și experimenta efectul benefic, determinant pentru sănătate al activităților fizice zilnice, alimentatiei echlibrate, într-o eră în care progresul bazat pe tehnologie revoluționează viața noastră de zi cu zi", declară Silvia Bucur, Președinte al Fundației PRAIS.

Din 2011 până în prezent, mișcarea SETS a dezvoltat la nivel școlar, largi campanii de informare, educare și activare a peste 186.000 de elevi din ciclul primar din 250 de școli, 6 orașe: București, Ploiești, Timișoara, Cluj-Napoca, Roman, Otopeni și 14 localități rurale, familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg. Peste 15.369 de elevi alături de 227 de cadre didactice din 105 școli au făcut 3.910 activități de gimnastică de înviorare în clasă. Alergările ușoare, timp de 10 minute, au înregistrat 2.031 de sesiuni de alergare, care au angrenat 5.874 de elevi și 227 de cadre didactice din 56 de școli. De asemenea, elevii au creat și au dansat în cadrul a 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 elevi și 491 de cadre didactice din 82 de școli.

„De 9 ani suntem alături de SETS ca partener fondator. Din acest an, sub umbrela inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids vom amplifica eforturile de susținere a mișcării naționale <<Și eu trăiesc sănătos!>> - SETS. Prin îmbunătățirea continuă a produselor pentru copii și sprijinirea educației pentru un stil de viață echilibrat, ambiția noastră până în 2030 este să ajutăm peste 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România. 

Conferinta dezbatere s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar și Casa Corpului Didactic ale Municipiului București, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Nestlé for Healthier Kids, partener fondator SETS. Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” - SETS este posibilă datorită parteneriatului public - privat din care fac parte 12 instituții de stat, reputate organizații medicale și sportive, universități, sub egida Consiliului Științific.

Surse: www.sets.ro
* http://www.sets.ro/ro/media/comunicate-de-presa/articole/detalii-articol-103.html 
** http://www.sets.ro/ro/noutati/articole/detalii-articol-190.html