Sort by
Sort by

Prima ciocolată obținută exclusiv din fructul de cacao | Nestlé

Cocoa Pulp Visual
Înapoi la comunicatele de presă

Nestlé a creat o ciocolată neagră unică, realizată în întregime din fructul de cacao, folosind atât boabele, cât și pulpa acestuia ca ingrediente principale, fără adaos de zahăr.

Nestlé intenționează să lanseze primul produs care conține această ciocolată fără zahăr în toamna acestui an, în Japonia, prin intermediul KITKAT CHOCOLATORY. Anul viitor vor fi lansate și în alte țări diferite produse similare, în portofoliul unora dintre cele mai populare branduri de dulciuri ale companiei.

Nestlé a dezvoltat această procedură patentată pentru a procesa pulpa care acoperă boabele de cacao într-o pudră ce conţine zahăr natural, pentru a o putea folosi în ciocolată, fără a influența gustul, textura și calitatea produsului.

Patrice Bula, Head of Strategic Business Units, Marketing and Sales în cadrul Nestlé, a declarat: „Suntem mândri să aducem iubitorilor de ciocolată o nouă ciocolată realizată în întregime din fructele de cacao, fără zahăr adăugat. Aceasta este cu adevărat o inovație, prin care se folosește îndulcitor natural obținut din pulpa boabelor de cacao pentru a oferi o experiență inedită”.

Fructele de cacao conțin boabe și pulpă care le înconjoară, aceasta din urmă fiind moale, dulce și de culoare albă. O parte din pulpă se utilizează pentru fermentarea boabelor de cacao după recoltare, însă o parte semnificativă obișnuia să fie eliminată, valoarea acesteia fiind risipită. Până acum, aceasta nu a mai fost folosită ca ingredient pentru îndulcirea naturală a ciocolatei.

Prin anunțul făcut, Nestlé își reafirmă poziția de lider la nivel global în categoria de dulciuri, stimulând inovația și creând produse noi, naturale și revoluționare. Nestlé a fost prima companie care a lansat ciocolata Ruby în piață în anul 2018 cu KITKAT, mai întâi în Japonia și apoi în întreaga Europă.

Pentru mai multe detalii despre lansarea din Japonia, citiți acest document.