Sort by

Creșterea cantității plasticului reciclat în UE | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă

Nestlé s-a angajat astăzi să crească semnificativ cantitatea de materiale reciclate utilizate în unele din ambalajele sale din Uniunea Europeană.

În funcție de tipul ambalajului, proporția de plastic reciclat din sticle, din stratul de PET din foliile laminate, din capacele pentru borcane de sticlă și cutii, dar și din tăvile pentru produse din carne și foliile termocontractabile va crește până în anul 2025 până la 25-50%.

Angajamentul vine ca urmare a inițiativei globale, anunțată la începutul acestui an, prin care Nestlé își propune să folosească până în 2025 ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile.

„Nestlé sprijină Strategia privind materiale plastice a Uniunii Europene. Împărtășim viziunea ca niciun ambalaj din plastic să nu ajungă în mediul înconjurător. Ambalajele reciclabile, infrastructura adecvată de reciclare și utilizarea în proporție mai mare a materialelor reciclate ne vor ajuta să îndeplinim promisiunea făcută”, a declarat Marco Settembri, CEO Nestlé pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

 
 
 
 
 
 
 
 

*
Până în 2025 sticlele noastre PET vor conține cel puțin 25% rPET (polietilen tereftalat)
Până în 2025 stratul PET în folii laminate va conține 25% rPET
Până în 2025 capacele de pe borcane și cutii de sticlă vor conține 30% rPP (polipropilenă reciclată)
Până în 2025 tăvile pentru produsele din carne vor conține 50% rPET
Până în 2025 foliile termocontractabile pentru tăvile de prezentare vor conține 50% rPE (polietilenă reciclată)