Sort by
Sort by

Un semifinalist pentru Nestlé CSV 2018 este din Romania | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă

Suntem incantati sa anuntam semifinalistii pentru premiul Nestlé Creating Shared Value 2018.

Din cele peste 1.000 de inregistrari, au fost alesi pe lista scurta 56 de candidati semifinalisti. Lucrand in tari din Europa, Asia, Africa Subsahariana, America sau Orientul Mijlociu, fiecare incearca sa raspunda unei nevoi tot mai mari de oportunitati economice, nutritie adecvata sau apa sigura pentru consum.

Unul dintre candidatii finalisti vine chiar din Romania si este Fundatia ADEPT Transilvania. Aceasta s-a inscris in competitia Nestlé Creating Shared Value 2018 cu proiectul “Folosind piața pentru a cataliza cooperarea în cadrul comunității” și care se desfășoară în satele din Transilvania, în care fermierii se confruntă cu dificultăți. Initiativa incearca sa protejeze peisajele agricole, cu inalta valoare naturala din Transilvania, in stransa colaborare si cu sustinerea comunitatilor de mici fermieri, care au creat si pastrat aceste peisaje agricole. Proiectul poate fi explorat aici.

Premiul - stabilit in urma cu opt ani - sustine antreprenorii sociali care abordeaza cele mai mari probleme din lume in domeniul dezvoltarii rurale, nutritiei si apei. Castigatorii primesc fonduri esentiale pentru a-si spori initiativele si pentru a avea un impact durabil asupra vietii oamenilor.

Pentru premiul din acest an, Nestlé colaboreaza cu Ashoka, reteaua de lideri mondiali de antreprenori sociali in schimbare de sisteme. Impreuna, ei cauta urmatoarea mare inovatie sociala care va crea cea mai mare valoare si va aduce cel mai mare ajutor societatii de astazi.

Cinci finalisti vor fi alesi sa-si expuna ideile la Forumul Creating Shared Value 2018 din Brazilia. Castigatorul va fi anuntat pe 16 martie si va primi premii in valoare de 500.000 CHF pentru a-si dezvolta initiativa.

Urmati prezentarile si anuntul castigatorului live pe Facebook in data de 16 martie. Pentru mai multe informatii si pentru a vedea inscrierile din acest an, accesati www.changemakers.com/creatingsharedvalue

Premiul este susținut și de platforma de inovare Henri@Nestlé.