Sort by

Alliance for YOUth se alatura European Pact for Youth | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă

Nestle si Alliance for YOUth se alatura European Pact for Youth ca membrii fondatori intr-o miscare care va aduce tinerilor europeni sanse mai mari de acces pe piata muncii si mai multe oportunitati de training.

Sapte milioane de oameni sub 25 de ani din Europa sunt inactivi – nu au un loc de munca si nu sunt nici la scoala sau in training. European Pact for Youth creat de reteaua CSR Europe si de European Commission, isi propune sa colaboreze cu mediul de afaceri, organizatii studentesti, universitati si alti parteneri pentru a dezvolta abilitatile tinerilor si a creste angajabilitatea.

Ca parte din acest Pact, Alliance for YOUth se va concentra pe stabilirea unor procese de "educatie duala" in intreaga Europa, combinand educatia formala cu stagii de pregatire si training la locul de munca pentru a ajuta la dezvoltarea abilitatilor necesare pe piata muncii.

Alliance for YOUth este un grup de aproximativ 200 de companii mobilizate de Nestle pentru a ajuta tinerii din Europa sa isi gaseasca un loc de munca. Si-a propus sa creeze 100 000 de oportunitati de angajare pana in 2017 si deja si-a indeplinit tinta in primul an.

Luis Cantarel, Nestle Executive Vice President si co-initiatorul European Pact for YOUth a spus: Promovarea unui sistem de educatie duala bazata pe colaborarea stransa intre mediul de afaceri si mediul universitar este principalul obiectiv al initiativei Nestle for YOUth inca de la momentul lansarii in 2013. European Pact for Youth va ajuta la construirea unei forte de munca pregatite si va ajuta la reducerea somajului in randul tinerilor.