Sort by

Nestlé România și Junior Achievement continuă proiectul “Succesul tău profesional” cu trei webinarii pentru studenți și liceeni

Nestlé România și Junior Achievement
Înapoi la comunicatele de presă

București, 8 mai 2023. Junior Achievement România, în parteneriat cu Nestlé România, a încheiat o nouă etapă în programul de dezvoltare profesională “Succesul tău profesional” prin care oferă sugestii și modele inspiraționale de pregătire și progres în carieră elevilor și studenților. 

Astfel, numai în luna aprilie, 1.607 de elevi de liceu și 283 de studenți de la profiluri tehnic, economic, și industrie alimentară, din 36 de orașe în total, au participat la un număr de trei întâlniri online cu cinci voluntari Nestlé România în cursul cărora au discutat despre ceea alegerile necesare pentru a prefigura o carieră profesională de succes. 

Tema webinariilor susținute de voluntarii Nestlé a fost „Cum să ai o carieră de succes” și a inclus referiri la modul în care cei cinci colegi din companie și-au ales specialitățile de studiu, ce au făcut pentru a se diferenția și cum au început să lucreze, ce experiențe profesionale au adunat și cum au promovat de-a lungul anilor. 

„Comunicarea și PR-ul reprezintă componente cheie care modelează imaginea și reputația fiecăruia dintre noi, reușind astfel să ne pregătească pentru câmpul muncii. Sunt recunoscătoare că am putut să împărtășesc din experiența mea acestor tineri ambițioși”, spune Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager.

“Atât eu, cât și studenții considerăm că sesiunea a fost utilă și interesantă, au fost prezentate lucrurile într-un mod sincer și practic, realizând-se asocieri între hobby-uri și job” – Profesor Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

„Mi-au plăcut exemplele personale ale speaker-ilor și faptul că au propus moduri de a rezolva anumite probleme pe care le poți avea când aplici la un job, cum ar fi lipsa de experiență de la un job. Mi-a dat curaj să mai încerc” – Studentă, Universitatea Dragan din Lugoj.

“Mi-a plăcut faptul că persoanele prezentate în cadrul acestui webinar au fost cu adevărat niște profesioniști și ne-au putut împărtăși experiența lor de pe parcursul progresului lor. Am învățat multe lucruri interesante de la ei!” – Elev, Colegiul Național Vasile Lucaciu, Baia Mare. 

„Mi-au plăcut poveștile oamenilor care au povestit despre carieră. Mi-au fost date sfaturi eficiente ce mă vor ajuta să mă orientez în carieră după terminarea studiilor” - Elev, Colegiul Național Elena Cuza, București.

„Impresionante informații și experiența profesională; ne-am bucurat de sfaturile echilibrate, de entuziasmul și deschiderea cu care doamna nutiționist ne-a împărtășit din experiența sa. Mulțumim!” - Profesor, Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu, București.

Parteneriatul cu Junior Achievement este deja la al patrulea an și se încadrează în inițiativa globală de tineret „Nestlé Needs YOUth”, prin care Nestlé dorește să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.

Despre Nestlé 

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuirii la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. În România, aceste eforturi se regăsesc se concretizează prin parteneriatele cu mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația Prais și programul „Traista cu sănătate”, inițiat de Prof. dr. Veronica Mocanu.

Nestlé needs YOUth 

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Sustenabilitate

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.