Sort by
Sort by

Rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2019 | Nestlé

Înapoi la comunicatele de presă

Nestlé S.A, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, anunță rezultatele financiare înregistrate în prima jumătate al anului 2019. Nestlé își consolidează poziția de lider de piață și raportează la nivel global o creștere organică de 3,6% și o creștere internă reală (RIG) puternică de 2,6%.

Toate categoriile de produse au înregistrat rezultate foarte bune, cea mai mare contribuție a venit de la Purina PetCare, Coffee și Infant Nutrition. Diviziile de cafea au avut o creștere medie în al doilea trimestru, cu un impuls venit de la Nespresso și Nescafé. În 2019 au fost lansate produsele Starbucks în 14 piețe, care s-au bucurat de un succes imediat. În a doua jumătate a anului, Nestlé va continua dezvoltarea și extinderea acestei categorii de cafele la nivel global.

Mark Schneider, CEO Nestlé, a declarat:

„Rezultatele primului semestru al anului 2019 sunt încurajatoare, iar Nestlé a avansat în atingerea obiectivelor financiare pentru anul 2020. Creșterea s-a datorat în mare parte celei mai vaste piețe ale noastre, Statele Unite, care a avut rezultate foarte bune. În cadrul categoriilor, investițiile crescute din spatele brandurilor și inovațiile au dat roade, așa cum se reflectă în impulsul puternic dat de PetCare și creșterea businessului de cafea în prima jumătate a anului. Lansarea Starbucks s-a bucurat de un mare succes și avem în plan o nouă extindere geografică și o inovare a produselor, pentru a profita la maximum de această oportunitate unică. Dezvoltarea și diversificarea activă a portofoliului va continua să întărească poziția și orientarea strategică Nestlé în rândul companiilor sustenabile. Modelul nostru de valori oferă în mod clar rezultatele așteptate și va susține o creștere profitabilă constantă."

Vânzările totale raportate au crescut cu 3,5%, atingând 45,5 miliarde CHF, comparativ cu primele 6 luni ale anului 2018, când au fost înregistrate vânzări totale de 43,9 miliarde CHF. Gestionarea portofoliului Nestlé Global se derulează conform planului anual și se preconizează o creștere organică a vânzărilor de aproximativ 3,5% și o profitabilitate de 17,5%, pentru întregul an.