Sort by
Sort by

Şapte sugestii pentru prepararea de alimente sigure

Înapoi la comunicatele de presă

SELECTARE
Cream retete sanatoase si sigure

Selectaţi reţetele cu atenţie

Avem un Sistem certificat de Management al Siguranţei Alimentare pentru a garanta siguranţa produselor Nestlé pe care le achiziţionaţi, de la selecţia materiilor până la procesare şi ambalare.
Regulile elementare de igienă alimentară care ajută producătorii ca noi să asigure calitatea şi siguranţa pot fi aplicate şi acasă. Vă oferim în continuare şapte sugestii pentru prepararea unor alimente sigure chiar la dumneavoastră acasă.  

Când luaţi decizia cu privire la ce veţi găti pentru alte persoane, trebuie să vă informaţi dacă cineva are o alergie alimentară, urmează o dietă specială sau există alte restricţii. Selectaţi reţete care oferă nutrienţii corecţi în cantităţile corecte pentru familie şi prieteni
În cadrul Nestlé, reţetele noastre sunt formulate ştiinţific pentru a vă oferi cele mai sigure produse.

 

PROCURARE
Ne procuram ingrediente proaspete, gustoase si hranitoare

Alegeţi-vă ingredientele cu atenţie, din surse sigure

O alimentaţie sigură începe de la sursă. Asiguraţi-vă că alimentele pe care le cumpăraţi sunt proaspete şi nu au depăşit data expirării. Nu uitaţi să spălaţi fructele şi legumele corect, cu apă curată.
Colaborăm îndeaproape cu fermierii şi furnizorii noştri pentru a fi siguri că aceştia produc materii prime sigure şi de bună calitate pe care să le utilizăm în produsele noastre.

 

IGIENIZARE
Urmam cele mai stricte reguli de igiena

Spălaţi-vă pe mâini

Spălarea mâinilor este pe atât de eficientă pe cât este de simplă. Înainte de a manipula alimentele, fiţi siguri că aveţi mâinile curate şi aţi dezinfectat orice suprafeţe sau echipamente pe care le veţi utiliza la prepararea mâncării.
Curăţaţi şi dezinfectaţi foarte bine suprafeţele de lucru, tocătoarele şi echipamentele înainte de a începe să preparaţi mâncarea şi după ce le-aţi utilizat pentru a prepara alimente crude. Acest lucru este important pentru a evita răspândirea microorganismelor nocive.

 

SEPARARE
Separam ingredientele pentru a preveni contaminarea

Nu amestecaţi ingredientele

Când lucraţi cu mâncare, nu uitaţi să ţineţi carnea crudă, carnea de pui şi fructele de mare separat de celelalte ingrediente şi nu utilizaţi acelaşi cuţit sau aceleaşi ustensile la prepararea acestora.  
În unităţile noastre de producţie, utilizăm echipamente şi ustensile dedicate pentru diferitele ingrediente pentru a gestiona problemele microbiologice şi cele legate de alergeni.

 

SERVIRE
Gatim mancarea la temperatura corecta pentru siguranta consumului

Preparaţi alimentele la temperatura corectă

Gătitul nu dă doar un gust bun mâncării; poate să şi elimine orice microorganisme periculoase.
Fiţi siguri că gătiţi alimentele la temperatura corectă. De asemenea este important să nu gătiţi mâncarea prea mult, pentru a evita distrugerea nutrienţilor dar şi pentru a preveni dezvoltarea substanţelor nocive.
 

DEPOZITARE
Pastram mancarea in conditii optime pentru a preveni dezvoltarea de bacterii periculoase

Depozitaţi în condiţii de siguranţă

Acasă, dacă gătiţi mai mult decât aveţi nevoie, răciţi resturile cât mai repede posibil înainte de a le depozita într-un recipient etanş în frigider. Consumaţi mâncarea rămasă în termen de două zile şi fiţi siguri că o reîncălziţi până devine fierbinte.

Răcirea corectă a alimentelor ajută la oprirea dezvoltării bacteriilor nocive. Păstraţi mâncarea răcită afară din frigider cât mai puţin posibil în timpul preparării. Ţineţi alimentele crude şi semi-preparatele separate tot timpul, inclusiv ambalajele alimentelor semi-preparate

De asemenea, este important să nu lăsaţi semi-preparatele, de exemplu salatele sau deserturile, să stea la temperatura camerei

 

COMUNICARE
Impartasim cunostintele noastre cu altii.
Toti contribuim la siguranta alimentara

Distribuiţi recomandările

Cu toţii putem face ceva pentru a garanta siguranţa alimentară pentru toţi, distribuind şi aplicând aceste principii în fiecare zi. Puteţi ajuta învăţându-i pe membrii familiei despre igiena alimentară elementară.
Împărtăşim cunoştinţele noastre cu privire la siguranţa alimentară cu restul industriei, autorităţile externe şi consumatorii noştri.

Ambalajele noastre le oferă consumatorilor instrucţiuni clare de depozitare şi utilizare a produselor, precum şi informaţii cu privire la orice riscuri legate de alergeni.

Pentru mai multe informaţii privind siguranţa alimentară, vă rugăm vizitaţi: