Sort by

Start puternic pentru initiativa Nestle de angajare a tinerilor

Înapoi la comunicatele de presă
Bucuresti

De la inceputul anului mai mult de 4.000 de tineri pana in 30 de ani au beneficiat de "Nestlé need YOUth", un program conceput pentru a ajuta la combaterea somajului in randul tinerilor din Europa.

Aproape 1.500 s-au gasit locuri de munca cu norma intreaga. Alti 1.500 de tineri au fost inscrisi in programe de formare profesionala, si mai mult de 1.100 au incheiat contracte de munca temporare la Nestlé.

In Romania, de la inceputul anului au fost create aproape 80 de oportunitati de angare pentru tineri. Astfel au fost angajati 50 de tineri (24 in Bucuresti si 26 in Timisoara). De asemenea, in ceea ce priveste stagiile de practica platite (internship-urile), pana in acest moment au fost angajati 19 tineri.

Nestlé s-a angajat sa gaseasca oportunitati de angajare in Europa pentru mai mult de 20.000 de tineri, sa sustina consolidarea competentelor lor profesionale pentru a-i ajuta sa gaseasca locuri de munca - in cadrul companiei, cu furnizorii sai, sau in alta parte.

 

 

Ca parte din initiativa europeana, Nestlé Romania s-a angajat sa investeasca in dezvoltarea si consolidarea aptitudinilor profesionale ale tinerei generatii, in decurs de 3 ani, prin crearea a 180 de oportunitati profesionale, respectiv 75 de locuri de munca si 105 programe de internship.

O contributie importanta

"Primele rezultate ale programului nostru sunt mai mult decat incurajatoare", a declarat Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice President si Director pentru Europa.

"Suntem abia la inceputul acestui program. Sunt convins ca oportunitatile pe care le oferim, vor ajuta mii de tineri europeni sunt in masura sa obtina competentele de care au nevoie. "

"Nestlé need YOUth" a fost intampinata cu entuziasm de catre Comisia Europeana si guvernele tarilor din Europa, precum si de catre partenerii si furnizorii Nestlé, atunci cand a fost lansata anul trecut.

ALLiance for YOUth

Luna viitoare Nestlé va lansa a doua etapa in cadrul programului: “ALLiance for YOUth (ALL for YOU)”.

Aceasta are scopul de a crea mai multe oportunitati de combatere a somajului in randul tinerilor din Europa, prin implicarea mai indeaproape partenerii si furnizorii companiei.

La evenimentul, care va avea loc la Lisabona, in Portugalia, vor participa reprezentanti ai Comisiei si ai altor politicieni, precum si importanti oameni de afaceri din intreaga Europa