Sort by

Lansarea unei sticle fabricată din plastic 100% reciclat | Nestlé

valvert
Înapoi la comunicatele de presă

Valvert, prima marcă naturală de apă minerală din Belgia, lansează o nouă sticlă fabricată în întregime din PET reciclat (rPET). Această inovație este aliniată angajamentului Nestlé de a face până în 2025 sticle PET care vor conține cel puțin 35% rPET (polietilen tereftalat) și 25% în Europa. Nestlé lucrează deja în parteneriat cu fermierii și comunitățile locale pentru a proteja sursa de apă minerală Valvert din jurul stației sale de îmbuteliere din Etalle.

Sticla va fi disponibilă în magazine începând cu această lună, în Belgia și Luxemburg.

Nu este nevoie de plastic nou pentru noua sticlă

Noul flacon, primul pentru Nestlé în Europa, este fabricat din PET 100% reciclat sau rPET. Aceasta înseamnă că Valvert folosește numai plastic reciclat pentru a produce noua sticlă, iar crearea unui nou PET nu este necesară. Pentru această inițiativă, Valvert a reușit să aibă o aprovizionare sigură și de calitate superioară de produse rPET, care este atât de necesară pentru apa îmbuteliată. Acest lucru nu numai că va permite lansarea unei sticle de 100% rPET de 1,5 l, dar și o sticlă de 50% rPET de 500 ml în același timp. Scopul este ca sticla de 500 ml să fie făcută în întregime din rPET până la sfârșitul anului 2019.

„Credem că noua sticlă Valvert 100% rPET este o inovație care va schimba următoarea generație de ambalaje sustenabile, stimulând economia circulară”, a declarat Emmanuel Gruffat, director general al Nestlé Waters Benelux. „În același timp, vom continua să acționăm cu responsabilitate pentru a îmbunătăți ratele de colectare și reciclare”.

Combaterea deșeurilor de ambalaje: o prioritate pentru Nestlé

În ianuarie 2019, Nestlé și-a expus viziunea de a face în proporție de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale, până în 2025. Viziunea este ca niciunul dintre ambalajele Nestlé, inclusiv materialele plastice, să nu ajungă la gropile de gunoi sau ca deșeu nereciclabil.

„La Nestlé dorim să ne asumăm responsabilitatea față de clienții noștri și să ajutăm la formarea unui viitor sustenabil”, a declarat Michel Mersch, CEO al Nestlé Belgia. „Suntem hotărâți să examinăm toate opțiunile disponibile pentru a rezolva problema deșeurilor din plastic și să adoptăm mai multe soluții care pot avea un impact, cum ar fi dezvoltarea de noi materiale, îmbunătățirea proceselor de colectare și reciclare și educarea unor noi comportamente. De aceea, suntem mândri să lansăm noul Valvert 100% sticlă rPET ca prim pas în consolidarea unei economii circulare și în călătoria noastră spre sustenabilitate.”

Un parteneriat unic cu fermierii locali pentru a proteja sursa de apă

De peste 25 de ani, Nestlé Waters s-a angajat să protejeze resursele de apă și mediul prin colaborarea cu toți cei interesați.

În 2018, toți fermierii locali din Etalle (unde se află și stația de îmbuteliere a Valvert și sursa apei), Nestlé Waters și administrația locală Etalle au semnat un acord pentru protejarea sursei Valvert și a mediului înconjurător prin agricultura durabilă. Cei 10 agricultori nu folosesc pesticide, administrația nu folosește substanțe chimice pentru plivire, iar Nestlé Waters susține fermierii oferind formare și consiliere de la agronomi experimentați și biologici. Acest parteneriat local și unic asigură o calitate excelentă a apei minerale naturale Valvert, acum disponibilă consumatorilor din Belgia și Luxemburg, care se pot bucura de o sticlă sustenabilă, din plastic 100% reciclat și în continuare 100% reciclabilă.

Pentru mai multe informații despre călătoria brandului Valvert către sustenabilitate, vizitați www.valvert.be