500 de copii au marcat Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace - ONU

500 de copii au marcat Ziua Internațională a Sportului

7 aprilie 2023. Aseară, a avut loc în premieră la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București - PNCB, spectacolul sportiv ocazionat de Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace - ONU. Într-o atmosferă plină de energie, peste 500 de copii talentați din cadrul cercurilor sportive PNCB au oferit spectatorilor demonstrații de dans sportiv standard și latino, arte marțiale, gimnastică aerobică și un flashmob la care a participat întreaga sală.

În foaierul Palatului Național al Copiilor din București, a avut loc vernisajul expoziției de artă „Pământul este casa noastră!”, la care au contribuit cu lucrări impresionante peste 90 de mici artiști.

Timp de 2 luni, am pregătit acest spectacol unic, alături de coordonatorii cercurilor Palatului Național al Copiilor din București și de partenerii noștri, echipa Fundației PRAIS și Nestlé România. Este impresionantă mobilizarea și pasiunea cu care talentații noștri copii au repetat și au performat în fața sutelor de spectatori care au răspuns invitației noastre”, a declarat Profesor Dr. Diana Melnic, director Palatul Național al Copiilor din București.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida mișcării naționale „Și eu Trăiesc Sanătos!” - SETS și a proiectului „Planeta Albastră Contează pe tine!” PACT create și dezvoltate de către echipa Fundației PRAIS alături de Nestlé for Healthier Kids.

Sloganul sub care s-a desfășurat spectacolul sportiv „Facem sport! Marcăm pentru oameni și planetă!” aduce în atenția publicului recunoașterea rolului pe care sportul și activitățile fizice îl joacă în comunitățile și viețile oamenilor din întreaga lume.

La ceremonia de premiere din cadrul evenimentului, conducerea PNCB a acordat Diploma Personalitatea Anului 2023 dnei. Elisabeta Lipă, Președinta Federației Române de Canotaj, multiplă campioană olimpică, alături de alte 3 diplome decernate partenerilor.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, este partener principal din anul 2019 al Proiectului Și eu trăiesc sănătos – SETS! inițiat de Fundația PRAIS, calitate recunoscută public la evenimentul de la Palatul Național al Copiilor din București.

Susținem proiectele naționale care promovează stilul de viață sănătos, starea de bine a tinerei generații. De aceea, am fost deosebit de onorați să primim aseară Diploma Partenerul Anului 2023 - Palatul Național al Copiilor din București. Vom continua să fim alături de inițiativele care valorizează talentul și performanțele sportive ale copiilor”, a declarat Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Toate aplauzele noastre merg către copiii Palatului Național al Copiilor din București, care sub bagheta antrenorilor ne-au demonstrat încă o dată potențialul lor sportiv și artistic extraordinar! Suntem recunoscători pentru primirea Diplomei Fundația Anului 2023 din partea conducerii PNCB!”, a declarat Silvia Bucur Președinte Fundația PRAIS.

Pe parcursul celor 12 ani de la lansarea mișcării SETS, peste 343.600 de elevi din ciclul primar, familiile acestora au putut avea acces gratuit la informații și activități educaționale SETS, datorită implicării voluntare a 4.000 de cadre didactice din 357 de școli din țară. Din anul 2019, mișcarea SETS este parte a inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids, care are ca obiectiv, până în anul 2030, să sprijine 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă.

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 21 de ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.

Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente; îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

Despre Inițiativa Nestlé for Healthier Kids

La nivel global, acțiunile de responsabilitate socială ale companiei Nestlé sunt reunite în cadrul a trei inițiative principale: Nestlé for Healthier Kids, Nestlé for a Waste Free World și Nestlé Needs YOUth. Inițiativa Nestlé for a Waste Free World reunește toate acțiunile prin care compania urmărește ca, până în 2030, să aibă impact zero asupra mediului în toate operațiunile sale.

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos.

Despre Palatul Național al Copiilor din București

Palatul Național al Copiilor din București este un loc aparte care și-a câștigat, în timp, statutul de unicat în peisajul educațional european. De 36 de ani, Palatul Copiilor își scrie povestea cu noblețe si profesionalism. Constituit ca Centru de excelență pentru organizarea unor manifestări de înaltă ținută atât pe plan intern cât și internațional, el are porțile deschise pentru copiii și tinerii din învățământul preuniversitar. An după an, aceștia vin aici pentru activități cu caracter opțional, vocațional și nu în ultimul rând aptitudinal. O fac din pasiune și cu bucurie, iar acestea se reflectă, firesc, în rezultatele pe care le au.

Pentru informaţii suplimentare:
Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS