Cheesecake cu blat de brownie
Dacă iți plac deserturile inedite, încearcă acestă nouă abordare pentru cheesecake-ul clasic!
MASĂ PENTRU: 12
GATA ÎN: 2 ore
DIFICULTATE: Curajos
Lista de ingrediente
Cheesecake:
• 200g cremă de brânză
• 1 ou mediu
• 25g făină
• o jumătate păstaie de vanilie
• 50g zahăr
Brownie:
• 6 ouă
• 250g ciocolată Nestlé Dessert Noir
• 250g unt
• 150g făină
• 350g zahăr
• o linguriță praf copt
• 1 vârf sare
• o păstaie de vanilie
Sos de caramel:
• 70g zahăr brun
• 70g unt
• 4 linguri frișcă lichidă
Cum prepari?
1. Pentru crema de brânză, se amestecă oul, zahărul, vanilia și făina și se lasă totul la rece.
2. Pentru brownie, începi prin a topi ciocolata Nestlé Dessert Noir cu untul la bain-marie, apoi amestecă separat ouăle cu zahărul și semințele de vanilie.
3. Într-un bol, pune făina, praful de copt și sarea, apoi omogenizează amestecul de ciocolată cu cel de ouă și adaugă peste acest amestec făina.
4. Pune totul într-o tavă care are hârtie de copt, apoi pe deasupra pune crema de brânză și marmorează cele doua compoziții cu o scobitoare.
5. Acest amestec va sta la cuptor 40 de minute la 180°C, iar între timp te poți apuca de sosul de caramel.
6. Pune zahărul la topit, iar atunci când s-a topit complet, adaugă untul in cubulețe și așteaptă până acestea se dizolvă complet.
7. Ia amestecul de pe foc și adaugă frișca lichidă, apoi lasă caramelul să se răcească.
8. Când prăjitura este gata, împarte caramelul uniform pe deasupra.
Nu uita să imparți acest desert și cu cei dragi!
Rețetă trimisă de Iulia Dan în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
557kcal | 8.9g | 36.5g | 50.3g |