Ciorbă de urzici cu orez
Pentru un prânz ușor și gustos de primăvară, ciorba de urzici cu orez este perfectă!
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 60 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
- 100g urzici crude
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ½ ardei roșu
- 100g roșii decojite
- 2 linguri pastă de roșii
- 3 linguri ulei
- 100g orez
- piper
- Maggi Secretul Gustului Legume
- pătrunjel verde
- Maggi Bors cu legume
Cum prepari?
- Spală urzicile bine de impurități și lasă-le la scurs;
- Toacă ceapa și dă morcovul prin răzătoare;
- Ardeiul și rosiile decojite le tai cubulețe;
- Într-o oală adaugă uleiul, legumele, cu excepția urzicilor, și puțină apă și înăbușește-le 4 minute;
- Completează cu apă și când începe să fiarbă pune pătrunjelul tocat;
- Adaugă urzicile, piper și Maggi Secretul Gustului Legume;
- După ce legumele sunt aproape fierte, adaugă orezul spălat;
- Când orezul e fiert adaugă pasta de tomate și Maggi Bors cu legume și mai lasă puțin să fiarbă;
- Gustă și vezi dacă e fiert totul, ia de pe foc și e gata de mâncat!
Merge foarte bine servită cu o ceapă verde. O ciorbă ușoară și numai bună pentru o zi însorită de primăvară!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Glucide |
193kcal | 3g | 8g | 27.6g |