Sort by

Ciorbă de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez

 

Pentru un prânz ușor și gustos de primăvară, ciorba de urzici cu orez este perfectă!

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 60 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 100g urzici crude
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ ardei roșu
  • 100g roșii decojite
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 3 linguri ulei
  • 100g orez
  • piper
  • Maggi Secretul Gustului Legume
  • pătrunjel verde
  • Maggi Bors cu legume  

Cum prepari?

  1. Spală urzicile bine de impurități și lasă-le la scurs;
  2. Toacă ceapa și dă morcovul prin răzătoare;
  3. Ardeiul și rosiile decojite le tai cubulețe;
  4. Într-o oală adaugă uleiul, legumele, cu excepția urzicilor, și puțină apă și înăbușește-le 4 minute;
  5. Completează cu apă și când începe să fiarbă pune pătrunjelul tocat;
  6. Adaugă urzicile, piper și Maggi Secretul Gustului Legume;
  7. După ce legumele sunt aproape fierte, adaugă orezul spălat;
  8. Când orezul e fiert adaugă pasta de tomate și Maggi Bors cu legume și mai lasă puțin să fiarbă;
  9. Gustă și vezi dacă e fiert totul, ia de pe foc și e gata de mâncat!   

Merge foarte bine servită cu o ceapă verde. O ciorbă ușoară și numai bună pentru o zi însorită de primăvară!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
193kcal 3g 8g 27.6g