Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciorbă de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez

 

Pentru un prânz ușor și gustos de primăvară, ciorba de urzici cu orez este perfectă! 

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Time

 GATA ÎN: 60 minute

Icon Difficulty

 DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 100g urzici crude
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ ardei roșu
  • 100g roșii decojite
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 3 linguri ulei
  • 100g orez
  • piper
  • Maggi Secretul Gustului Legume
  • pătrunjel verde
  • Maggi Bors cu legume  

Cum prepari?

  1. Spală urzicile bine de impurități și lasă-le la scurs;
  2. Toacă ceapa și dă morcovul prin răzătoare;
  3. Ardeiul și rosiile decojite le tai cubulețe;
  4. Într-o oală adaugă uleiul, legumele, cu excepția urzicilor, și puțină apă și înăbușește-le 4 minute;
  5. Completează cu apă și când începe să fiarbă pune pătrunjelul tocat;
  6. Adaugă urzicile, piper și Maggi Secretul Gustului Legume;
  7. După ce legumele sunt aproape fierte, adaugă orezul spălat;
  8. Când orezul e fiert adaugă pasta de tomate și Maggi Bors cu legume și mai lasă puțin să fiarbă;
  9. Gustă și vezi dacă e fiert totul, ia de pe foc și e gata de mâncat!   

Merge foarte bine servită cu o ceapă verde. O ciorbă ușoară și numai bună pentru o zi însorită de primăvară!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
193kcal 3g 8g 27.6g