Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cozonac clasic cu Nestlé Dessert

Foto Cozonac clasic cu Nestlé Dessert

 

Pe oricare masă în zi de sărbătoare este clasicul cozonac. Iată cum poți face cozonac cu umplutură de ciocolată Nestlé Dessert  și alune.


Lista de ingrediente

Aluat
•    1kg faină
•    8 gălbenușuri ou
•    300g zahăr
•    250g unt (80% grăsime)
•    50g drojdie proaspătă
•    500ml lapte (3,5% grăsime)
•    1 linguriță sare
•    zahăr vanilat, coajă lămâie, esență rom -  după gust (în funcție de preferințe)

Umplutura
•    500g nucă
•    100g zahăr
•    3 albușuri ou
•    300g tabletă ciocolată Nestlé Dessert + (opțional) 100g tabletă ciocolată Nestlé Dessert pentru glazură


Cum prepari?

1.    Pune la înmuiat drojdia cu o lingură de zahăr și 2-3 linguri de făina în 100ml lapte. Maiaua se lasă la dospit circa 15 min.
2.    Amestecă gălbenușurile cu sarea, după care adaugă zahărul și bate-le bine până devin o spumă cremoasă.
3.    Când maiaua a crescut, amestec-o împreună cu spuma din gălbenușuri la care adaugă treptat și restul de lapte. În continuare încorporează și făina, puțin câte puțin.
4.    La sfârșit toarnă și untul topit. Frământă bine aluatul, timp îndelungat, până ce va face bule, după care lasă-l să crească acoperit cu un prosop de bucătărie într-un loc cald ferit de curent.
5.    Pentru umplutură amestecă nuca, zahărul și ciocolata Nestlé Dessert topită la bain-marie.
6.    Împarte aluatul în două sau trei părți egale în funcție de mărimea formelor de cozonac, de asemenea și compoziția pentru umplutură. Fiecare parte de aluat se umple cu crema de ciocolată și nucă și se distribuie fiecare în forma de copt.
7.    Cozonacii se introduc la cuptorul încins în prealabil la 160°C timp de aproximativ o ora.
8.    Scoate-i din cuptor când sunt gata și lasă-i la răcit.

Opțional se pot glazura cu ciocolată topită cu puțină smântână dulce.