Sort by

Cupe de ciocolată

Foto Cupe de ciocolată

 

Aceste cupe cu multă ciocolată sigur vor aduce un zâmbet pe fețele celor dragi!

MASĂ PENTRU: 6

GATA ÎN: 5 ore

DIFICULTATE: Curajos


Lista de ingrediente

Crema de ciocolată:
•    200ml smântână pentru frișcă
•    12g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    20ml amaretto

Sosul de caramel sărat:
•    100g zahăr
•    o lingură de apă
•    50g unt
•    100ml smântână pentru frișcă
•    5g sare
•    ½ linguriță de miere

Cupe de ciocolată:
•    100g ciocolată Nestlé Dessert Noir

Decor:
•    40g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    80g nuci pecan


Cum prepari?

1.    Pune smântâna la încălzit, iar atunci când aceasta este fierbinte, oprește focul și adaugă ciocolata mărunțită și lasă compoziția să se topească pentru 10-15 minute, apoi amestecă cu telul până la omogenizare.
2.    Când amestecul s-a răcit, adaugă cantitatea de amaretto și pune totul la frigider pentru 4 ore, iar apoi vei putea bate crema cu mixerul până iși dublează volumul.
3.    Într-o crăticioară, pune zahărul la topit împreună cu o lingură de apă, însă nu amesteca. Atunci când zahărul a căpătat o culoare bruna, adaugă untul și amestecă rapid cu un tel. Între timp, pune și frișca la încălzit. 
4.    După ce untul s-a topit, trage cratița de pe foc și adaugă frișca fierbinte și amestecă energic cu telul, apoi adaugă sarea, mierea și extractul de vanilie, omogenizează și lasă sosul să se răcească complet, apoi transferă totul într-un borcan.
5.    Topește ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie și amestecă constant, apoi folosește această ciocolată pentru a picta interiorul cupelor de brioșe, pe care le vei da la rece, iar atunci când ciocolata s-a întărit, le poți desprinde cu atenție.
6.    Pentru a decora cupele, începe prin a usca miezul de nucă 1-2 minute într-o tigaie, apoi mărunțește-l cu un cuțit.
7.    Topește ciocolata la bain-marie și întinde-o într-un strat subțire pe o hârtie de copt, apoi presară nuca peste și dă totul la frigider.
8.    Umple cupele până la jumătate cu crema de ciocolată, apoi pune câte 2 lingurițe de caramel sărat și presară un vârf de linguriță de nuci mărunțite în fiecare cupă, apoi umple cu un nou strat de crema de ciocolată.
9.    Decorează cu caramel, nuci mărunțite și triunghiuri tăiate din ciocolata făcută anterior.  
Un deliciu!
 
Rețetă trimisă de Iuliana Sbirneas în cadrul concursului „Intra in Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.    

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
514.4kcal 4.4g 40.3g 32.4g