Sort by

Desert Amade

Foto Desert Amade

 

Un desert fin, ce îmbină bogăția cremei de ciocolată cu savoarea blatului crocant de migdale.

MASĂ PENTRU: 6

GATA ÎN: 4 ore

DIFICULTATE: Aventurier


Lista de ingrediente

Blat dacquoise:
•    65g albuș de ou
•    100g zahăr
•    50g migdale măcinate
•    o linguriță  zeamă de lămâie

Crema de ciocolată neagră:
•    150g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    50g gălbenuș
•    125ml smântână pentru frișcă
•    125ml lapte
•    30g zahăr
•    ½ linguriță extract vanilie
•    12 căpșuni
•    zahăr pudră (opțional)


Cum prepari?

1.    Pentru blat, bate albușurile ușor până când acestea devin o spumă, apoi adaugă câte o lingură de zahăr și zeamă de lămâie, mixând după fiecare lingură pâna ce zahărul se dizolva.
2.    La final, când bezeaua devine fermă și lucioasă, adaugă migdalele măcinate fin și încorporează-le ușor cu o spatulă.
3.    Pune pe două tăvi hârtie de copt, preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și cu ajutorul unui pos formează 12 cercuri pline și pune tăvile în cuptor pentru 18-20 de minute, până când bezeaua se rumenește ușor pe margini.
4.    A sosit timpul pentru cremă! Pune la foc mic laptele și smântâna pentru frișcă, împreună cu extractul de vanilie.
5.    Amestecă gălbenușurile cu zahărul cu un tel până când acestea devin cremoase și se deschid la culoare, apoi când laptele atinge punctul de fierbere, ia-l imediat de pe foc și toarnă-l în fir subțire peste gălbenușuri.
6.    Amestecă bine cu telul si toarnă compoziția din nou în vasul în care ai încălzit laptele, dând drumul la foc mic, și măsoară temperatura cremei cu un termometru digital de bucătărie; crema nu are voie să depășească 85 de grade Celsius. 
7.    Amestecă mereu cu o lingură de lemn până când crema incepe să capete consistența smântânii pentru frișcă.
8.    Rupe ciocolata Nestlé Dessert Noir în bucăți și pune-o într-un vas, apoi când crema este gata, toarn-o peste ciocolată și amestecă energic cu telul, până când ciocolata este complet topită și crema este omogenă.
9.    După ce crema s-a răcit pentru 2 ore la frigider, este timpul pentru asamblarea desertului! Pe un mini blat de migdale, pune rozete de cremă, lăsând 2-3mm între fiecare.
10.    Taie căpșunile în sferturi și pune-le între rozetele de cremă, apoi presară câteva migdale mărunțite și pune al doilea blat de migdale deasupra.

Dacă dorești, poți presăra pe deasupra zahăr pudră. Un deliciu!

Rețetă trimisă de Alina Chilintan în cadrul concursului „Intra in Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.  

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
365.2kcal 6.9g 23.4g 37.7g